Lösenord

fredag, december 29, 2017

Dagsdejt med 50-års firande och mordbio

Julen, julen, julen... Vilket fläng det har varit. Från en full-on-Christmas i Mariefred den 24:e, till återvändo och träffa Emils familj den 25:e, till ligga-i-sängen-hela-dagen-och-äta-glass-och-se-Paradise-hotel den 26:e, till att jag var hemma själv medan Emil jobbade den 27:e...

Den 28:e december (igår alltså!) hade både jag och Emil ledigt för att kunna njuta av limbo mellan jul och nyår. Plus att min far skulle fylla 50 år bara två dagar senare. Det skulle vi fira med en lunch, tyckte pappa. Så det gjorde vi. Han valde Texas Longhorn i mina gamla hoods i Haninge.


Där jag beställde in en burgare som kom ut välstekt (attans! glömde be om stekgraden...) men som hade riktigt bra smaker. Bytte ut pommes mot majs för att majs är najs.


Vi åt och pratade lite om julen som varit, om Paris-resan som nalkas (IMORGON!), om semesterplaner nästa år... Och om aktier. Pappa älskar aktier.

Eftersom Emil är utbildad elektriker så bad pappa oss åka med och kolla på en av hans tjutande lampor. Så det gjorde vi. Tjoff-pang-bom, Emil löste problemet och sedan åkte vi vidare till Kungens Kurva; IKEA och Heron City! (Men IKEA visar jag inte, för det var bara massa tråkiga inköp).


Emil tyckte Heron City var så fint att han ville fota det.


Och vi hade bokat en bio! Agatha Christie's Mordet på Orientexpressen såg vi. Fast först: reklam från MAX *obs ej sponsrad!!!*


Filmen var bra!!! Inte alls som boken, visserligen, men vad är någonsin det? Agatha Christie är ett geni!

Efter filmen var vi hungriga som få, och skyndade över till Pizza Hut *tradition*, och selfie:ade *tradition*.




Och lite annat trams...




Vi löste korsord medan vi väntade på maten, och...  


... voilà, då går det på ett kick!


Fast korsordet var dösvårt så vi bytte korsord, löste hela och smaskade pizza samtidigt.


Vi hade bestämt oss innan för att slå på stort och dela på en stor pizzookie, men tror ni inte att vi blev alldeles för mätta ändå? Jag orkade inte ens äta upp hela min bit. Oj oj. Vi har visst krympt våra magsäckar. Det bådar inte gott inför Paris och alla dess godsaker (återigen: IMORGON!!).

När vi satte oss i bilen och skulle åka hem stirrade vi på klockan i chock. 21:15?! Har vi varit här så länge?! Det var beckmörkt och dimmigt på motorvägen, och vi susade hem med musik på maxvolym, skrålande i falsett till Charlie Puth, Meghan Trainor och Shawn Mendes. 

Hade en så sjukt bra dagsdejt. Massor av kyssar, skratt, retningar, kramar och kärleksfulla blickar. En idealisk dejtdag.

6 kommentarer :

  1. Blir lite avis på din pappa som älskar aktier. Jag tycker nämligen att allt sånt är så mördande tråkigt. Försökte ett tag i våras att göra mig själv intresserad genom att lyssna på en pod som handlade om aktier. Men jag längtade bara efter att avsnitten skulle ta slut. Tycker du att sånt är kul?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjä. Jag tycker det är kul att vinna pengar? Men aktier i sig är faktiskt dötradigt - jag håller med.

      Radera
  2. Hälsa Paris från en avundsjuk...och ha det fint där!

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade filmen när du så gärna ville se den! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var det verkligen. :D Men svårt att bli besviken på en Agatha-Christie-story.. ;)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)