Jag såg fram emot att börja jobba, om än lite seg i kroppen...
Denna dag fick jag med mig en fougasse hem till lunch - mjukt bröd gräddat med topping, och denna med poulet - kyckling. Vansinnigt god, faktiskt! En ny favorit!
Klockan 19 blev jag sedan upphämtad på jobbet av Lolo, och tillsammans gick vi till en av hans önskade restauranger. Le Relais de l'Entrecôte.
Det är en ryktbar, riktigt fin restaurang som är känd för att de har en enda rätt på menyn; entrecôte. Det är ingen entrecôte som helst, utan av hög kvalitet, tillsammans med deras berömda sås och tunna pommes. Ryktbarheten innebär därmed också att det är svindyrt. Aja, jag har ju fått lön nu!
Vi slog oss ned och blev strax därefter serverade. Jag tog medium rare och Lolo körde på blodig stek.
Lolo var, liksom jag, på riktigt gott humör! Vi pratade om PAUL, Orlane och om Emil. Skvaller, för det mesta. Men bra skvaller.
"Emelie, t'as changé tes cheveux entre les photos...!" (Emelie, du har ändrat frisyr mellan fotona...!)
Japp, så kan det gå, när en inte vill ha hår i maten.
Entrecôten var, som jag misstänkt, fantastiskt mör och god, och när man ätit upp fick man påfyllning. Jag åt mer än jag egentligen borde för att vara mätt, men jag kunde inte hjälpa det när man blir serverad på detta sätt.
Men trots att maten var god, så tyckte jag inte att den var värd 620 pix för två pers. Tacka vet jag galetter och crêpes. Och pizza. Och burgare. (Shit, blir ju hungrig när jag skriver det här....). Ps. Gissa vem som kommer imorgon?!
Jag vill ha den här matdagen! (...med en liten justering av köttets stekning) Har aldrig smakat fougasse men den ser ju helt underbar ut, och en riktigt blodig köttbit är det bästa jag vet. Vad är det för sås till köttet?
SvaraRaderaFougassen var tokgod! Just det är fluffiga, varma, mjuka brödet, den smälta osten uppepå och tunna skivor kyckling. Helt spot on!
RaderaSå, du äter din köttbit blodig, alltså... Har du alltid gjort det? ;)
Såsen är unik för denna restaurang, och det är lite svårt att förklara hur den smakar. Som en brunsås med lite mer sting i, lite skarpare smak och mindre gräddig. Himla god, faktiskt!