Lösenord

torsdag, januari 19, 2017

Veckoligt sockerfri? Med modifikation i så fall.

Det här med att vara sockerfri i veckorna hängde med ända till tisdag. Sedan blev det (pann)kaka. Ja-hörru-ni-ni, så det kan gå, va.... Här nedan skådar ni brottsplatsen (till vänster) där Emil övertalar mig att äta sötsaker (eller är det jag som övertalar honom?) och mordvapnet (till höger).



Nu börjar denna vecka dra sig mot sitt slut, och jag har så mysiga och pirrande planer på gång! Nu ska ni få höra:

Torsdag: Bjuda Emils far med familj på middag. Jag har stått hela dagen igår och kokat pulled beef chili från klockan åtta på morgonen, så att den riktigt ska bli mör och smakerna gå ihop.. Sedan tänkte jag idag ställa mig och baka bröd, så att det ska bli en riktig pangmåltid!

Fredag: Restaurangmiddag och biljard. Emil frågade igår om jag hade några planer för fredagen. När jag nekade föreslog han att bjuda mig på restaurangen ät här i Nyköping, och avsluta kvällen med biljard. *typ smälter*

Lördag: 100-års kalas. Emils farmor fyller 70 år och hans bonusmor fyller 30 år, och jag får äran att följa med. Ska lätt ha min nya klänning som jag köpte på MoS på mig!

Söndag: Jag och Emil ska hålla i ett låtsas-födelsedagskalas! Eftersom jag är i Paris både när jag fyller år (7 feb) och han fyller år (13 mars) slår vi ihop våra födelsedagar på förhand och har ett låtsas-födelsedagskalas! Jag har redan köpt + gjort presenter, och totalt blir vi runt 10 personer. Vi ska baka Red Velvet (min favorit!) både animalisk och vegansk, samt bjuda på frallor med pålägg. Och leka lekar. Jag har redan bestämt lekar.

Hur ser er helg ut?
ps. Och så kul att så många hittade mig på snap
! Vad tycker ni hittills, är det en bra grej?


15 kommentarer :

  1. Oj! Tror inte att jag någon gång under de två åren jag följt dig har läst om en sådan kontakt med partnerns familj som du har nu. Det måste betyda något extra <3!
    Har Emil varit med till dina farföräldrar ännu?
    Lycka till med matlagning och allt annat den kommande helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog sant, det har jag inte tänkt på.. Jag har inte haft liknande kontakt med en partners familj på detta sätt förut... Och det känns... riktigt bra, nu när jag känner efter? <3 Vilken fin spaning, teruko!

      Emil har inte varit där, men jag vill mer än gärna ta med honom dit!
      Och tack!! Jag tror det kommer bli kalas! (bokstavligt talat).

      Radera
  2. Ska umgås med vänner, äta vegansk sushi och se "La la land"... och plugga :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men den du! Det lät inte illa! Ha en fantastisk helg, Urszula! :*

      Radera
  3. Emelie, du är så söt och du har så varma följare. Min snap-chat går varmt med notiser numera och det är väldigt mysigt. Har själv inte använt appen så mycket tidigare, men jag kommer kanske in i det! Tycker det är ett fint engagemang du dragit ihop :)

    Nu förstår jag dina små snap-förberedelser med brödbak, matlagning tidigt på morgonen och utestående plugg. Vilken spännande helg du har framför dig och vilken meny du ska bjuda Emils far+familj på. Önskar dig varmaste grattishälsningar till söndagens kalas!

    På lördag kommer mina föräldrar och lillebror på besök under dagen, vilket ska bli väldigt mysigt. På kvällen sen ska jag möta upp en vän. Annars har jag inga storslagna planer mer än att plugga lite. Vem vet, kanske träffar Mr V igen. Jag lovar att hålla dig uppdaterad på vår komplicerade relation. För, vem om inte med DIG känns det tryggt att prata om just relationer med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det? Jag är själv helt rörd över hur trevligt det är, och hur fina alla är! Alla små snaps för detta bloggäng, och därmed bloggen, mer levande. Så roligt, tycker jag!
      Och visst får man mer av ett sammanhang när man kan följa mig både på snapchat och på bloggen? :D Och tack för gratulationen!

      ÅH! Föräldrabesök, minsann. Inte ofta det händer numera när man flyttat hemifrån, men det blir ju en helt annat grej då.. Så vuxet, på något sätt!
      Åh, vad söt du är!!! <3 Vill verkligen höra allt om pirr och kärlek och kyssar! <3

      Radera
  4. Mysigt med låtsas-kalas! :D
    Snapchat-gruppen är superfin, gillar att se vad alla sysslar med på dagarna även om jag inte träffat någon av er :) Alla verkar gulliga <3
    Idag var sista dagen på första terminen på utbildningen. Ska bli skönt att inte ha någon uppgift över helgen. Ska träna, gå på fest och bara chilla 0:)
    Hur länge stannar du i Paris?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med. Blev så imponerad av allt det fina gensvaret och de mysiga snapparna vi skickar till varandra.. <3
      Åh, vad härligt med lite ledigt.. Det förtjänar du, minsann! Var är din favoritträningsform? :D Och vad är det för rolig fest?

      Paris är 1 feb-1 september, så sju månader totalt! (med några uppehåll för examen och så i Stockholm givetvis). Så pirrigt!

      Radera
    2. Låter som mycket trevligheter med nya viktiga människor och roligt med kalas! Med lekar och tårta och grejer, känner att jag var sjukt vuxentråkig när jag fyllde år sist (middag, släkt, fruktsallad, haha... men okej, tårta hade jag!).

      Min helg: kattvakt åt en liten döv katt hos grannen, hälsa på en kompis, plugga lite (lite=bara om jag har lust), vila framför filmer (oklar vad än). Ärligt talat så var planen att åka in på cellprovstagning imorgon bitti men jag fick panik av den utsatta situationen, så bestämde att jag får boka om och säga till dem innan att jag tydligen är livrädd...
      Minna

      Radera
    3. sorry, svarade visst i en tråd istället för eget inlägg...

      Radera
    4. Ingen fara, Minna!

      Haha, vuxentråkig? Är det när man inte gör något speciellt skrattroligt, utan bara sitter vid ett bord och fikar? (vilket är trevligt det också, förvisso, det är det jag tror vi kommer göra för det mesta! Jag vet ju inte ens om de kommer att vilja vara med på mina lekar?). Vad hade du för tårta, förresten?

      Åh, en döv katt? Hur märker man från början egentligen att en katt är döv, och inte bara ignorerar en? ;) Skönt att inte ha plikt på pluggandet dessutom... Och usch.. Cellprovstagning.. Bara ordet ger mig tyvärr också kalla kårar :(

      Radera
  5. Helg ljuva helg! Imorgon ska jag laga min supergoda carbonara och bara chilla, på lördag ska jag sitta med bokföring (är ekonomiskt ansvarig i min bostadsrättsförening, kan låta trist men jag gillar det!) och på söndag blir det långpromenad med en fin vän.

    SvaraRadera
    Svar
    1. CARBONARA. Åh, så ofta man glömmer den klassikern?! "din", dessutom, har du ett hemligt system? Får man höra hur du brukar tillaga den? Det finns ju verkligen så många varianter... Gillar bokföring? Är du säker på att allt står rätt till där bakom pannbenet? ;)

      Njut av helgen!

      Radera
    2. Tror egentligen inte att det är något speciellt med min carbonara mer än att det är jag som lagar den :) Jag steker finhackad gul lök och bacon (ibland har jag även i vitlök). Så vispar jag ihop en slurk grädde, äggula och riven parmesan. Och kokar pasta såklart! (Barilla är godast, jag tror att Zeta/Fernando di Luca är okej också men INTE Kungsörnen och framförallt inte någon fiberpasta, det smakar bara hö.) Sedan är det bara att blanda ihop allt och toppa med mer parmesan och massor av svartpeppar. Så enkelt och så himla himla gott. Och bokföringen... alltså den ger mig en känsla av att jag sorterar och gör våra konton prydliga och fina, det är faktiskt väldigt tillfredsställande. Jag har alltid gillat matte. Haha, nej allt står kanske inte riktigt rätt till i hjärnkontoret men det är en ganska trevlig störning att ha :)

      Radera
    3. HÅLLER MED angående pastan. Barilla ska det vara! Är också helt Barilla-frälst, deras spaghetti är helt klart överklass (om man bortser från färsk då, men jag köper aldrig det pga onödigt och dyrt).
      Haha, ja, det är en produktiv störning om inte annat? Önskar jag hade fått lite av den med.... Hade gjort många jobbiga saker mycket mer njutningsfullt!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)