Lösenord

tisdag, januari 03, 2017

Två minuter till soffan och tre år till nyår

Ni missade säkert inte det, men... I lördags var det nyår! Jag piffade upp mig med en klänning Emil köpt, och tog fånigt flashiga selfies i hans kök (efter att ha schasat ut honom i vardagsrummet - en kan ju inte sitta och smålura när jag försöker selfie:a mig).






Vid 15:00-tiden var alla välkomna att dyka upp, men när folket kör på akademisk timme så blev vi otåliga och jag plockade fram allt snacks. Emil började på sitt vin.




Och jag jämförde tydligt chipsutbudet. Från vänster till höger: Pringles Paprika, Pringles Sourcream & onion, OLW's Grilled Cheese & Onion, OLW's Waffle Cut Cheddar Chipotle.




Sedan började de trilla in, en efter en. Andreas, Jocke, Robin och slutligen Linnéa och Marcus. Kylskåpet var inom kort fullproppad med diverse sprit och likörer, och Linnéa var extatisk!




Så extatisk att några lakritshots senare så låg Linnéa klockan 17:30 och asgarvade under bordet. "Emelie, Emelie, Emelie! Du har ingen aning om hur ROLIGT det är att ligga på golvet. Allså så jävla kul! Speciellt under bordet! AHAHAHAHAHHAH."



Fast sedan fick vi sätta stopp när hon försökte lyfta bordet med händerna. Jävla galenpanna 

Givetvis hade vi tid för massvis, massvis med selfies. HEJ MIN FINA VÄN.



... och medan vi lekte i vardagsrummet hade pojkarna fixat mat. Det blev finfint nyårskäk. Här nedan ser ni alla samlade mitt i glufsandet.



Oxfilé, potatisgratäng, sallad, bearnaisesås och rödvinssky.



Roligaste bilden är nog denna första, på Jocke. Jag fångade honom i akten, och jag undrar visst vad han tänker på..... #happynewyear
När jag väl kom på honom log han lite illmarigt.



Till efterrätt hade Andreas gjort vanilj- och hallonpannacotta. Vilken lyx!


 Och vi alla satt och socialiserade och åt paradischoklad och chips.


Nedan skådar ni den enda bilden när dessa två inte sitter klistrade runt varandra eller har någon kroppdel i den andres kroppsöppning.



Mer selfiiiiies!



Speciellt denna, när Emil försökte ta en söt parbild på oss och Linnéa fotobombade.


*behind the scenes*




Linnéa är mästarinnan av gruppselfies. Först när vi äter pannacotta (hur söt är inte Emil på den första bilden? Vill typ pussa sönder honom.....) samt när vi spelar ett drinking game (jag drack Pepsi hallå, en månad kvar!!!). Dessutom fick vi besök av Emils bästa vän Fredde och hans flickvän Alma en sväng också.



Linnéa var för övrigt helt underbar i sin kanelkryddade extas. Ena stunden tjuter hon att det är två minuter till soffan när hon sitter 30 centimeter ifrån, och när klockan är 21 ropar hon att det är tre år kvar till nyår. Hon fick mig att skratta hjärtligt mer än en gång, kan jag lova!

Medan Linnéa och Marcus stack iväg för sentimentala parsamtal hängde vi andra kvar och spelade galenpanna. Här nedan skådar ni Gollum, Hagrid och tjuren Ferdinand.



Klockan närmade sig tolvslaget, och vi alla skulle ut för att se fyrverkerierna. Egentligen hade vi tänkt ta oss till hamnen, eller vallarna, eller ja, var fan som helst där det fanns folk och bra sikt, men det slutade med att vi stod på torget precis nedanför Emils lägenhet i alla fall. I regnet.




Tolvslaget slog av med en jädra smäll, champagnen hälldes upp till de alkoholkonsumerande av oss och jag fick mig en kärlekspirrande nyårskyss. Fyrverkerierna var ändå rätt mäktiga, trots att vi fick ägna oss åt en nödlösning.




Vi alla tassade in igen, kastade oss i sofforna och satt och diskuterade året som varit. Vi pratade om tre bra saker som hänt oss året 2016:
(1: Paris, 2: psykologprogrammets annalkande slut och 3: Emil), och jag åt årets första måltid i form av en Emil-kaka.  Bättre första intag finns inte.



Linnéa och Marcus sov kvar natten. På morgonen tog vi oss alla iväg för en klassisk nyårsdagenpizza. 
Funkar lika bra även om en inte är bakis.






Och så var det med det, 2016. Du har bjudit på en riktig berg-o-dalbana av känslor, upplevelser, framtidsdrömmar, tankar och nya lärdomar. Jag ser fram emot att börja 2017 med allt du givit mig.

Vad var era tre bra saker med 2016?


30 kommentarer :

  1. 1.Flytta ihop med min fransos
    2.Bli konditor
    3.amsterdamresor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Jojo, det där var tre sjukt bra punkter..! När är du klarutbildad?

      Radera
  2. 1. Hittade ett hus på landet som jag flyttade till.
    2. Fick fler uppgifter och timmar på jobbet med mer ansvar.
    3. Stora framsteg i terapin jag går i.

    Mycket bra år för min del! Och jag tror på att 2017 kommer fortsätta, att det kommer bli ett år då jag kommer vidare med punkterna ovan ännu mer (med nr 1 att fixa i ordning trädgården och lära känna grannar).

    Gott nytt år Emelie!
    /Minna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra det låter, Minna! Så kul att höra..! God fortsättning :D

      Radera
  3. Vilken härlig nyårsafton och nyårsdag! Jag stod också ute i regnet under tolvslaget och skådade himlens brakdans från kajen i Eriksberg. Just den platsen är en med på mina tre bra saker med 2016.

    - Flyttade till min alldeles egna nybyggda lägenhet i Eriksberg med vattnet inom räckhåll. Sommarens varmaste dagar mellan jobb spenderades vid kajen i extas av min vackra omgivning. Älskar mitt område, älskar att bo i Göteborg och älskar att ha mitt eget!

    - Skaffade mig ett jobb där jag stormtrivdes hela sommaren och där jag lyckas arbeta mellan plugg nu också. Kände mig stolt över mig själv som blev utvald av alla sökande att komma på min första gruppintervju någonsin där jag rockade hem en anställning.

    - Vågade gå på min första dejt här i Göteborg som öppnade dörren till ännu mer glädje. Han råkar dessutom fortfarande vara en del av mitt liv, om så ännu endast dejtande, men ett exklusivt sådant. "Våga satsa på kärlek" är mitt motto år 2017.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh!!! Vad fint med egen lägenhet, dejtande och arbete. ALLA TRE ESSENTIELLA LIVSDELAR! ÄLSKAR :D <3

      Radera
  4. 1. Köpte lägenhet och flyttade till Stockholm
    2. Fast anställning
    3. Fick veta att min syster är gravid
    :) :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh men så fint!!! :') Grattis till det framtida mosterskapet!

      Radera
  5. Du är sååå fin Emelie! Kram JohannaW

    SvaraRadera
  6. 1. Flytta ihop med Anton
    2. Resor till San Francisco och Los angeles
    3. Har gått tre år på min utbildning ("bara 2,5 år kvar...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. MEN WOW, resor till SF och LA? Vad intressant..! Nu blir jag ju sur för att du inte driver en blogg jag hade kunnat läsa! (eller???)...
      Vad är det för utbildning du läser, förresten? Vilken mastodont-grej! Läkare?

      Radera
  7. Lucas kom! Jag trivdes bra på jobbet och att jag fått lite tydligare för mig vilka vänner som är riktiga vänner

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ja..! Grattis, grattis till knytet och jag är glad att resten flutit på bra. Att kunna placera sina vänner är också så så viktigt.. <3

      Radera
  8. Vilket fint gäng du verkar ha funnit! Och karln din, sicket kap du har gjort! Hoppas du har en god fortsättning på året so far! <3 Mina tre bra saker som jag tar med mig från 2016 är 1. Överlevde mitt värsta insjuknande i anorexi och blev friskförklarad/diagnosfri efter att ha vacklat till och från i 10 års tid!!! 2. Genomförde min sista vfu (praktik för lärarstudenter) med högsta betyg 3. Blivit erbjuden jobb under kollegial och program där jag hade min praktik (vilket är mitt drömjobb!!!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså Cecilia.. WOW... VILKEN JÄVLA BRUD DU ÄR. Att du klarat allt det?? Värsta wonderwoman-bedrifterna ju..! Hälsa, utbildning och jobb... Wow.. Är på riktigt så så så imponerad! Se till att hålla kvar i allt det här goda och fortsätt på samma butt-kicking-spår som du är på nu! :D :*

      Radera
  9. Precis som dig så har året 2016 gått lite upp och ner men jag blir allra gladast när jag får besök av mina döttrar. Det var också väldigt kul när vi åkte ner till Göteborg och hejade på Viktoria när hon sprang Göteborgsvarvet. Till sist hade jag ett jätte roligt 50års kalas i höstas. / Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw, vad fint.. Nog kommer jag ihåg alla dessa stunder - flest från att ha läst Viktorias blogg, men också från att ha pratat med henne om alla finurligheter. Tänk, 50 år! Det är riktigt stort, jag hoppas du njöt av fulla drag av all välförtjänt uppmärksamhet! :D

      Radera
  10. Vilken mysig nyårsafton du verkar ha haft! Jag firade på nästan samma sätt som du (lagade god mat med fina vänner) och jag tycker mer om den sortens firande än stora fester. Mina bra saker 2016:
    1. Träffade en fin person som jag hade så många fina stunder med.
    2. Resor till eh... Stockholm och Göteborg. Känns blekt i jämförelse med Cecilias resor till USA ovan men det var roliga och mysiga resor!
    3. Sommaren. Så lång och varm och ljus och underbar. Kom tillbaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med dig där...
      1. Åhååhåh... Låter inte helt fel det... Grattis!
      2. Äsch, resor är upplevelser var man än åker någonstans. Vad var det som var bäst med dessa resor, tycker du?
      3. Jag saknar sommaren med!!!!!

      Radera
  11. 1. Att jag har fått flera nya, härliga vänner här i Stockholm
    2. Nailade högskoleprovet trots sämst förutsättningar...
    3. ...vilket gav mig en plats på psykologprogrammet! :D

    Kram och god fortsättning, Emelie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vänner, bra studieresultat och så INTAGNINGEN! Det visste jag ju redan, förvisso, men det är inte mindre AWESOME för det!!! Men på riktigt, då måste vi ju se till att säga hej någon gång i maj/juni där när jag tar examen?!

      God fortsättning du med, Emma!

      Radera
    2. Jaaa, klart vi skall ses och säga hej! :D

      Radera
  12. 1. Tre härliga resor : Teneriffa, Paris och Mallorca.
    2. Fortsatt glädje över barn och barnbarn + deras nya familjemedlem Jack Russelterriern Jacke, som även vi får ta stor del av. Så härlig!
    3. Tacksam att vi fortfarande känner oss skapligt friska och orkat planera för nya äventyr. (Bokat Kroatien i maj och 10 dagar i Paris i juli. Vi kanske kan ta picknick nr två då? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog har jag sett att ni har varit ute och äventyrat i härliga semestermiljöer, minsann! Och ännu fler resor, det ante mig... ;)
      Tar gärna en picknick, Jardin du Luxembourg som favorit-i-repris? :)

      Radera
    2. Det blir bra det! (Vi bor på vänstra stranden denna gång, rue des Ecoles :)

      Radera
  13. 1, Jag tog ett superstort steg och flyttade till Stockholm när jag fick jobb här.
    2, Jag har dejtat som aldrig förr! Sen det tog slut mellan mig och mitt ex för några år sen har jag hetsat efter en ny pojkvän eftersom jag har trott att man måste ha en partner för att vara lycklig och hel som person. I år kom jag till insikt om att jag faktiskt trivs som singel. Jag älskar att vara fri och kunna träffa tre olika killar samma vecka om jag känner för det. Att acceptera det var ett stort steg för mig.
    3, Fått veta att min syster och hennes fru ska ha barn. De har kämpat med IVF i över ett och ett halvt år och nu är syrrans fru äntligen gravid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, att flytta till Stockholm måste varit jätteläskigt? Och insikt #2 hade jag också!!!! Att inse att dejta är asnice och att man inte behöver någon annan än sig själv för att vara lycklig! En så jäkla stärkande insikt..!
      Och då blir du visst moster, precis som Nina! Grattis! :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)