Lösenord

torsdag, juni 02, 2016

Grovstädning, personlighetstest och systerlig tacos

I förrgår hade jag en ledig dag, och nu när dagarna börjar ticka på inför Paris-flytten inser jag att jag nog bör lägga på ett kol med städningen... Mina hyresgäster ska inte behöva leva i min gamla skit! Så fram med svamparna, såpan, klorinet och diskborstarna. Jag satte igång och började skrubba köket. Ja, ni vet alla de där små områdena som ingen ser men som gör skillnad på *indirekt fräsch-het*?
Bakom ugnen, bakom diskmaskinen, vid listerna, torka ur alla lådorna, göra rent runt soptunnan...

Efter två timmar hade jag redan fått två blåmärken och ett skärsår på kuppen. Inte kul att städa. 
Halvvägs in och det börjar åtminstone se lite fint ut? Visst?Jag sade: VISST???
Dessutom måste jag ju plocka rent i mina garderober... Så jag började tömma: en kasse för vinden, en för Paris, en för soprummet. I slutet såg det väldigt klent ut för veckan som komma skulle...
Phew! Jag var slut och lade mig och vilade i soffan ett tag.
... Men det hann jag inte göra länge, för strax därefter kom Christoffer incyklandes, och sedan Lennox (med tillhörande syster!). 
... och därmed fick jag gosa med två (!) bestar i soffan.
Efter att ha städat ur vinden på min systers gamla saker (sedan hon hyrde min lägenhet under mitt år i Paris) så förberedde vi inför tacos-middag! Här ser ni egengjord tacosås, ostekt köttfärs och snart stuvad majs. 
Nathalie fick ett ryck och skulle göra ett personlighetstest på 300 frågor på nätet. Uj uj uj. Där fick man reda på en hel del om henne, må jag säga - vissa saker jag redan visste, men annat som faktiskt lärde mig något nytt. I slutändan visade hon sig vara lika (om inte mer!) kokobäng som jag.
Men efter allt personlighetstestande så var jag vrålhungrig! Vi dukade fram tacosen på bordet. Vi hade inget tacobröd så vi tog Christoffers rågsurdegsbröd han bakat. Lite udda, men det dög mer än väl!

Ps. Ja, vet att det ser ut som att Lennox har en egen tallrik, men egentligen har han bara tagit min plats.
Bara min första portion lyckades se så här prydlig ut...
Godast är lätt köttfärsen med ost på. Eller majsen. Eller tomaterna. Eller bönorna.. Oh là là...
Det slutade med att Christoffer sade "det här var jätte-jätte-jätte-jätte-JÄTTEgott", och så många 'jätte' har han inte använt på kanske en vecka eller två! Wow!

Sedan avlägsnade sig Nathalie med Lennox, och jag och Christoffer satt kvar i soffan, tittade på Gilmore Girls och hade sedan svårt att sova långt in på småtimmarna. Men det hade faktiskt varit en JÄTTEbra dag, i mångt och mycket.

1 kommentar :

  1. Bra jobbat, både med städandet och gnuggandet och matandet. Det ser underbart ut! Jag har aldrig ätit stuvad majs >.< ALDRIG! Kanske dags att testa snart. Jag gillar de flesta stuvningar i största allmänhet.

    Åh, tack, taaaack :D Jag är på sviiiindåligt humör, men jag är glad att det verkar som att jag lyser! :D :D Det är bäst!

    Min man är lärare i engelska och samhällskunskap på gymnasiet. Jag är i svenska och bild på högstadiet till gymnasiet. Så vi gick delar av utbildningen tillsammans :D

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)