Lösenord

tisdag, juni 14, 2016

Dugg, tvättmedelsköp och glasskväll med Lorenzo

På söndagen vaknade jag upp i min säng, så sent som klockan 10! Jag har inte sovit så länge på åratal, och var tvungen att trippelkolla klockan för att försäkra mig om att jag inte såg i syne. I samma veva återinsåg jag att jag vaknat upp i Paris....
Och voilà: 'JUSTJA-jag-bor-i-Paris'-fejset.
Ute regnade det och var dystert väder, och prognosen skvallrade om att det skulle hålla i sig hela dagen (hela veckan!). Det gjorde mig lite butter, men sedan insåg jag att jag då hade anledning att ligga i min säng och lääääsa - så länge jag bara ville!
Men vid 14-tiden blev jag lite trött på att vara sängliggandes, och efter dusch klädde jag om till någorlunda varma kläder (det ena av två byxklädda plagg jag har....) och sms:ade JP.

"Promenad?"
"Jarå!" svarade han, och vi möttes en halvtimme senare när jag fått i mig något att äta.
Det hade äntligen mattats ned till smådugg när vi möttes på gatan mellan våra lägenheter, och det bjöd på fina vyer.JP fick syn på en innegård som vi smög in och tittade i. Pompöst.Sedan behövde JP gå och handla på vägen. Ni vet nödvändigheter som citron, tomatsås, kakor och... tvättmedel. (Själv passade jag på att köpa ketchup).
Sedan traskade vi hemåt. Det är en så avslappnat och härlig stämning mellan oss, och jag är så förundrad att det kan vara så lätt att vara vän med någon man tidigare varit ihop med. Så har jag aldrig haft det tidigare, men vi är verkligen coola med varandra.

Kvickt visade jag honom min studio och sedan sade vi adjö för att låta mig vila upp mig. Det gör jag bäst med bloggar och bok i min säng.
På sena eftermiddagen hade jag lite vaga planer - jag hade pratat lite löst med Lorenzo om att träffas för en kopp te/en glass, men i och med min växande relation till Christoffer har min relation med Lorenzo försvagats nämnvärt. Han har inte riktigt velat prata med mig efter att jag skrivit om hur jag funderar på att bli monogam, och jag har känt sorg över att mista den fina kontakt jag haft med Lorenzo.

I vilket fall som helst möttes vi upp, och han hade förberett med glass från GROM (som på den gamla goda tiden!). Mina favoritsmaker, dessutom: caramel au beurre salé, crème och chocolat noir. 
Stämningen mellan oss var till en början  tillbakahållen och stel - det märktes tydligt att vi hade mycket att prata om. Han var både sårad och arg över vad som skett efter att jag åkt hem från honom förra december, och förstod inte varför jag gjort så som jag gjort. Vi pratade länge och mycket om det, och han förklarade sedan att han förstod att jag inte var en dålig människa, men att jag borde hanterat situationen på ett bättre sätt.

Det var vitalt för oss, detta samtal. Efteråt verkade det som att en tyngd lyfts från våra axlar, och vi kunde börja skämta, skratta och retas så som vi gjort innan nyår förra året. Han insisterade på att vi skulle se på en fotbollsfilm (Pelé) som jag aldrig sett, och jag var måttligt intresserad, men tittade lydigt ändå. Vi funderade på att beställa pizza men det slutade med att vi åt skorpor med nutella och drack te/kaffe istället, och hade i det stora hela en riktigt fin kväll. Vi pratade om allt som vi brukade prata om, uppdaterade varandra och hade det trevligt ihop.

Jag är glad och lättad och nöjd att jag återfick kontakt med Lorenzo igen. Vi kommer inte återha det vi haft förut, men vi kommer kunna ha en annan sorts relation nu. Och jag vill verkligen det.

7 kommentarer :

 1. Jag tycker att det är intressant att läsa om båda dessa män. Det är så annorlunda för mig på något vis, som ju har gått från ett förhållande som varade i 8 år till ett annat förhållande som än så länge varat sju. Eller åtta börjar det nog bli nu. Eller... Jag vet inte :P Det beror på hur man räknar.

  Jag känner spontant att jag vill kasta bort min mintkolaglass till förmån för GROMglassen. Det ser sinnessjukt gott ut!

  SvaraRadera
 2. Jag måste fråga om något helt annat. Upplever du någon orolig stämning ute på stan under dina strövtåg? Nyheterna här rapporterar om massdemonstrationer mot regeringen osv. Fast det är ju en problematik som legat och grott länge och som verkar öka?
  Märker du av fotbolls-EM?
  Det vi noterade var ju alla tungt beväpnade soldater på gatorna och kontroller i metron och i varuhusentréerna. Men så har det ju å andra sidan varit många gånger förr under åren...
  Det är sorgligt att allt det vackra med Paris ska kantas av oroligheter och våld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja... Svarar även på denna i frågestunden som kommer upp om några dagar! Då kan jag svara mer utförligt om mina upplevelser hittills.. :)

   Radera
 3. Vad fint att du kan ha en annan typ av relation med både JP och Lorenzo nu! :) När börjar du jobba på Paul?

  Och förresten, ditt "JUSTJA-jag-bor-i-Paris"-fejs är ju bara för härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, svarar på frågan i frågestunden istället, blir lättast så.. (om du orkar vänta!)... Och ja, visst är det fint!!! Alltså relationen med JP och Lorenzo. Men mitt fejs också kanske, haha.

   Lovar du att skriva när du kommer ned hit?

   Radera
  2. Haha, det är helt okej! Jag kan vänta! Och ja, både relationen och ditt fejs är fina. :) :)

   Jaa, det kan jag absolut göra! Det vore ju superkul att ses om det går. :) Jag landar faktiskt på Orly vid 11.10 måndagen den 11 juli, och min kompis kommer inte förrän några timmar senare (jag flyger från Amsterdam och hon från Sverige) - så om det nu skulle vara så att du inte jobbar och har tid skulle vi faktiskt kunna mötas upp en stund då?! (I frågestunden skulle du ju också kunna svara på: jobbar du regelbundna eller oregelbundna tider på Paul under sommaren?) Annars tror jag inte att min kompis har något emot att träffa dig heller, hon brukar gilla att träffa nya människor. :)

   Radera
  3. Ja, i vilket fall, med eller utan kompis, gärna! Vet ännu inte mitt schema för PAUL men det ger sig :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)