Lösenord

torsdag, juni 09, 2016

Burgare, glass-avskedsmoff och ett överraskande samtal

Nu ska jag guida er igenom en fantastisk dag, samt den sista kvällen tillbringad med Christoffer. Det skulle bli serietittande, glassmoffande, gosmaxat umgänge. Men vi tar det från början: jag hade på mig min favoritklänning med snörad rygg, köpt i Paris.Och en in-your-face-selfie för att visa mitt fina läppstift och fräkniga nylle! Till lunch hade jag däremot planer i Gamla Stan, där skulle möta upp min vän Fredrik för en måltid mitt på dagen.
Vi skulle testa ett ställe jag velat äta på i år-a-tal - nämligen Barrels. Se bara på den här godingen....
Burgaren får en stadiga 5 av 7,5 (vem gillar normativa skalor???) och sedan kikade Fredrik över gatan och såg en gelateria. "Efterrätt?"... Oh, why you ask....
Två (generösa!) kulor av mörk vegansk choklad och en fatty vanilla, och det var så gott-så gott-så gott att jag vet inte vad! Min mage jublade!..
Men det gjorde inte mina händer - de skakade, för i och med de kyliga ilarna in mot Gamla Stan och en kall glass i magen, dålig blodcirkulation och en generell frusenhet så var jag helt plötsligt en isbit. Men så värt det.

I vilket fall sade jag adjö till mitt lunchsällskap och svängde förbi HM för att handla en ögonbrynspenna (dvs: något jag borde haft för tio år sedan redan).
När jag sedan återslöt med Christoffer gick vi för att handla middag - men inte vilken middag som helst! Eftersom detta var vår sista kväll tillsammans skulle vi ha sockermoff, och njuta av glass och godis till middag. För det får man, om man är vuxen och ska fira någonting.
Det blev Cinnamon Buns, Greek Yoghurt Vanilla Honey, två godispåsar och en flaska Pepsi Max, givetvis.

Här, när vi kommit hem och jag småpratar med min syster i telefon, så får jag helt plötsligt ett samtal från ett nummer jag inte känner igen... Jag svarar lite trevande, och jag blir helt överrumplad över nyheten som berättas för mig. Jag tänkte berätta för er alla vad överraskningen var, men jag tänkte att det skulle vara roligare att göra ett helt inlägg om det - som ni kan få läsa imorgon! Åh, i vilket fall blir jag helt fnittrig och både Nattis och Christoffer verkade lika glada åt nyheten som jag.

Kan ni gissa vad det var?
Korsord, nya Game of Thrones och sedan Gilmore Girls hela kvällen lång. Mellan ett par avsnitt stannar Christoffer upp och säger: "Du... Ska vi inte göra någonting idag? Under vår sista kväll? Klockan är ju bara 19:30?" och sedan kommer jag på..

Att det finns ingenting jag hellre gör, än stannar i den position jag är i just då, lutad mot Christoffer, under en varm filt, gosandes framför serier. Det må vara något vi gör varje kväll - men det finns det ju en anledning till.

6 kommentarer :

 1. Jag gissar jobberbjudande!

  SvaraRadera
 2. såsåså nyfiken nuuuuu!

  SvaraRadera
 3. Har du vunnit en resa kanske? :D

  SvaraRadera
 4. Vilken cliffhanger! Jag gissar något som rör din bok, från ett förlag eller så...?

  SvaraRadera
 5. Gud vilket härligt inlägg med en sådan massa glass! Min mintkola är redan slut - smakar INTE tandkräm, mer som de blå Marianne typ, blandat med gräddighet... äach, smaka någon gång och ge bort om du inte gillart :D

  Jag bstämmer bara onsdagsfrukost i förväg. Den enda dag jag kan LAGA mat utan att känna mig stressad ser jag alltid till att ha grötdate med Erik innan han åker till jobbet :P

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)