Lösenord

onsdag, maj 11, 2016

Sluta oroa dig, ät middag på balkongen istället!

Josåatte... Huvudet snurrar fortfarande men genom mycket tankeverksamhet och orostankar har jag kommit underfund med...  att jag inte kan komma underfund med någonting. Det går inte att bestämma sitt liv i förhand, och det går inte att veta hur saker kommer att bli.

Jag har ett år kvar av utbildningen, och sedan ett års betald praktik innan jag får min psykologlegimitation. Inte förrän därefter kan jag permanent flytta till Paris - vilket är någonting jag verkligen, verkligen, verkligen vill. Men huruvida jag kommer kunna - eller ens vilja - det då, det är också oklart. Det finns alltså ingenting jag kan göra, och hur mycket jag än vill veta, förstå, strukturera upp min framtid, så... Är det bara att vänta och se.

Och leva i nuet.


... Minsann, det gjorde faktiskt jag och Christoffer igår, när sommaren fortfarande lekte rövare och det både var varmt och soligt klockan 18 på kvällen. Vi dukade upp till hamburgare - ute på balkongen!
Jag utnyttjade värmen - en halvbister min till trots - med min tunna, långklänning.
Tillbaka till middagen, som var en alldeles utsökt sådan!
I lathetens namn kastade vi ut en filt på balkongen, drog dit några soffkuddar och en filt och placerade maten pladask på balkonggolvet.
Som en balkongpicknick! Men det gick alldeles ypperligt, med hamburgare, fläskstek, bearnaisesås, halloumi, körsbärstomater, sallad, gurka, rödlök och hamburgerbröd.
"Det här är livskvalitét" sade Christoffer, och jag höll med. Kalasgod mat, ute i värmen, och med ett älskvärt sällskap. Och just då, i den stunden, kände jag mig inte så förvirrad. Bara nöjd.


4 kommentarer :

 1. Är tillbaka efter vår stora utflykt till Gävle! Håller med tidigare kommentarer, det är mer än rimligt att känna viss förvirring i din situation när så mycket ändrats och känns både okänt och förutbestämt samtidigt + att en annan människa tagit plats i ditt liv på ett "annat" sätt, troligen, än vid tidigare erfarenheter. En ytterligare verkligt betydelsefull människa i ditt liv ger givetvis andra perspektiv på de val du måste göra, eller hur? Och dina önskningar är ju inte helt enkla att förena, kan jag tycka. Låt tiden visa på hur det ska bli, ta en sak i taget.
  Blir för övrigt intressant att höra hur du upplever Paris denna gång, när dagarna med Christoffer där kommer att färga dina minnen samtidigt som du är där utan hans sällskap... Tills vidare - njut av balkongluncher och picknickar! Ett recept som funkat i decennier för oss ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... Du har helt rätt, som vanligt, teruko. Men det gör det inte lättare, att det är normalt. Eller jo, det kanske det gör.... Jag vet inte ens det.

   Och jag ser fram emot att åka till Paris, och som du säger, när Christoffer kommer att ha förändrat situationen...!

   Radera
  2. "Normalt" är ju inte detsamma som lätt, eller hur? Kanske därför en visit i det "mindre normala" ibland känns enklare? Och, vad är normalt? Det vanligaste? Man får följa magkänslan, normal eller inte. Tror garanterat att ditt liv kommer ordna sig alldeles utmärkt!!!
   (Huga... Du får alla mina tendenser till "hemmapsykolog" att blomma ut :-/ )

   Radera
 2. Åh, vilken fin stund. Väldigt bra sätt att leva i nuet på. Livskvalitet är exakt rätt ord att använda för en sådan här fin sysselsättning!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)