Lösenord

söndag, maj 08, 2016

Nyutslagna orkidéer och enkel kålpudding

Sommaren har inte enbart berikat Paris, märkte vi när vi kom tillbaka, och fann Sverige solandes i en nyfunnen semestervärme. Ett särskilt tydligt tecken var en av mina orkidéer som uppenbarligen stormtrivs - hon har slagit ut sex blommor och har fem nya knoppar på gång. Så blommig har hon inte varit någonsin!
Och om mina orkidéer stormtrivs - då gör jag också det. Jag klädde mig i somrigt spetslinne och short (jag säger det igen: shorts!!).
Christoffer hade det lite svårare att trivas i och med pollen, utan han låg mest utslagen i sängen hela förmiddagen. Jag har lite svårt att förstå det där, som aldrig någonsin råkat ut för allergier. Att inte kunna gå ut i solen, promenera, känna doft av blommor och gräs och njuta? Hur är det ens okej att inte få göra det? Är Gud så obarmhärtig?

Men trots det lyckades han ändå knåda ihop ett par rågsurdegsbaguetter, varav en var till min syster.
Och i och med att jag hade presenter från Paris till henne, så tog jag mig iväg rätt snabbt för att lämna dem. Jag hade köpt fyra macarons i olika smaker och en fransk ost - och så nu den nybakta baguetten, naturligtvis.

På tal om natur - här ser ni den på väg till tunnelbanan.Väl hemma igen kurrade magen, och jag ställde mig och lagade middag. Enkel kålpudding, brunsås och kokt broccoli.
Alltså. Kålpudding måste vara en av de mest underskattade och godaste rätterna som finns. Vi äter det nästan en gång i veckan, men trots det lyckades Christoffer yppa mellan glufsningarna "det här borde vi äta oftare!"...
Ja, kålpudding borde alla äta oftare. Speciellt tillsammans med lingonsylt, och den nybakta baguetten.

Resten av sommarkvällen låg vi i sängen, han snörvlandes och jag tedrickandes, tittandes på ännu mer Gilmore Girls. Stockholm känns faktiskt helt okej i nuläget.

4 kommentarer :

 1. Skönt med ett sånt här väder vid återkomsten! Underlättar verkligen. T o m här uppe i norr är det full sommar och träden blir gröna på nolltid. Härligt verkligen! Det känns helt obegripligt att det snöade förra veckan här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter helt overkligt faktiskt.. Vädret är allt bra besynnerligt, när det kan slå om så brett, så snabbt!

   Radera
 2. Usch vad jobbigt med allergi. Vet hur det är för jag är också allergisk mot pollen men jag kan medicinera bort min. Men det finns ju pollen som man kan medicinera med sprutor också om man vill kunna vara ute lite. INäe något man måste bara son ett tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, vad skönt att mediciner biter på dig! Men sprutor, huga..! Det skulle jag aldrig göra frivilligt om jag hade pollenallergi *spruträdd*

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)