Lösenord

tisdag, maj 17, 2016

Glassrecension: Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie

Det här är ju sannerligen inte nyhet i glassväg, och jag slår vad om att ni (om trogna glassätare, som jag förväntar mig bland mina läsare!), liksom mig, inte ens kan erinra er antalet gånger ni ätit denna. Tjugotals. Trettiotals. Herrejösses, jag har ju ätit denna smak sedan min Ben & Jerry's-karriär började vid 13 års ålder. Men eftersom jag inte utförligt recenserat den, så....


Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie
Chokladgräddglass med bitar av brownie
Smak: 8/10
Smaken är chokladspäckad, på ett sätt som man inte upplever hos de billigare märkena. Den är rik, fyllig och nästan för stark i sin smak med en fantastiskt smaklig chokladsmak. Browniebitarna är krämiga och mjuka, och oftast i generös storlek. Älskar browniebitarna. Den smakar inte bittert eller för mycket kakao, men den är inte heller för söt och sliskig i sin karaktär. Jag tycker chokladglassen är i precis den smaknyans man söker, men saknar tyvärr någon som bryter av och gör den lite lättare att äta i ett svep. En kolasås, eller lite vita chokladbitar hade kanske varierat den lite?

Utseende: 1/5
Härlig chokladbrun ton, men den är väldigt enfärgad och browniebitarna syns inte nämnvärt. Eftersom det inte finns några virvlar av sås eller andra kakbitar ser den ytterligare lite trist ut, i jämförelse med sina smakkollegor.

Tillgänglighet: 5/5
Försök hitta en livsmedelsbutik eller ett snabbköp som inte har denna smak. I dare you.

Upplevelse: 7/10
Jag tycker glassen är jättegod, verkligen. Jättegod. Men i och med den otroligt starka chokladsmaken är timing mycket viktigt - när en är chokladsugen finns det ingen bättre glass i världen, men när en inte är så chokladsugen finns det ingen chans att den är lika njutbar. Ett glas mjölk blir en frisk kontrast bland skedarna, och gör att smaken inte mattas av eller blir enformig - men det är synd att det inte är en sås eller dylikt som redan ingår i glassen som kan fylla den funktionen. Ändå godkänd? Helt klart godkänd. Det är chokladhimlen - PMS uppskattar.


Totalt: 21/30

Låter det i enlighet med vad även ni tycker?
Känner att jag egentligen bara hade kunnat beskriva den här glassen med ett ord: Choklad. Det täcker... allt.2 kommentarer :

  1. Håller med om att den nästan blir för stark. Brukar hälla mjölk i den pö om pö medan jag äter den, hehe.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)