Lösenord

fredag, maj 20, 2016

En försommarpromenad och sockeröverflöd

Igår, ännu en dag jag inte hade några föreläsningar schemalagda, så passade jag på att ta mig ut för en promenad. Jag kan inte ens erinra mig senaste gången jag i Stockholm haft tid att gå ut och traska, helt utan tidsbestämmelser. Det kändes rätt overkligt, faktiskt.

Jag började min promenad där jag bor i Årsta.
Jag ringde upp min farmor, och medan vi gafflade hade jag dessa vyer att beundra. Farmor och jag pratade om familjen och hur det går med Christoffer, hennes liv under 70-talet och hur stark påverkan fördomar kan ha på livet.
Årstaviken är allt bra fint. Jag gick bort till Liljeholmen, där jag senare sneddade över till Söder och fortsatte traska någon kilometer till.
Efter lite mer än en timme tyckte benen att jag gått alldeles tillräckligt för idag, och då passade jag på att ta bussen tillbaka hem.

Där satte sötsuget in och precis då fick jag för mig att handla. Som ni vet bör man inte handla när man är hungrig, och jag kan lägga till: sötsugen.
Så, ikväll blir det alltså en sockerkavalkad som heter duga. Jag kunde inte riktigt välja vad jag ville ha, så det blev lite av allt. Lösgodis (mest choklad), glass, cola och så en kanelbulle på det.

5 kommentarer :

 1. Din promenad känns härlig och avundsvärd, men ... hur mår du när du satt i dig alla sötsaker? Känns det inte "äckligt" efteråt? Som en sorts sockerkoma?
  (Detta var ingen negativ kritik, bara en oförstående undran)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är väl som med allt man äter: äter man för mycket får man mat/sockerkoma. I vilket fall är det alltid SJUKT GOTT, och det är ju det som är njutningen :D

   Radera
 2. Befann du dig möjligtvis vid universitetet spelandes brännboll igår? Tyckte att jag såg dig i en byxdress men kan mycket väl ha rört ihop det. Var dock inte riktigt läge att säga hej..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jag!!! Hade tävling med klassen över. Vad gjorde du där?

   Radera
 3. Utöver mitt jobb är jag där för vidareutbildning en gång i månaden.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)