Lösenord

söndag, maj 15, 2016

Burgare, hummer och Eurovisionfinalen

Så fort jag postat inlägget ingår hoppade jag ur sängen, piffade till mig och kände mig redo för en helkväll med en av mina absolut bästa vänner tillika självkamrater, Redoy. 
Men i min iver blev jag klar alldeles för snabbt, och fick stå i hallen i flera minuter i ytterkläder. Hellre det än att huttra på en kall busstation lite för länge. Därmed denna extra-selfie à la instinktiv-femteklassar-vinnartecknet-pose.
I alla fall åkte jag strax därefter, och kom fram till det här lilla bordet som vi bokat för kvällen. Det är på ett franskt bistro, och på exakt denna restaurang hade jag och Redoy vår första dejt (för åtatal sedan).
Han kom in några minuter efter mig. Se, Redoy, det är han!!!
Stilig i vanlig ordning med hatt, skjorta och hängslen. Vill att alla ska klä sig som honom.
Hur fin som helst är han. Vi började direkt att prata ikapp om vad som hänt (det var ju ett tag sedan vi sågs!), och började igenom ämnena; läkarprogrammet, politik, hans nya ölbryggeri-företag, hans flickvän... Och kom sedan in på min förvirring, framtida livsval, svärmande Paris-historier och allt jag älskar med Christoffer.
Och sedan kom det vi beställt in på bordet!
Gruyergratingerad waguy-burgare med bacon, chilipesto och pommes. Redoy tog även en halv hummer till (och jag fick smaka, för att jag är så snäll!)


Mmmm.... Länge sedan, men helt fantastiskt god. När vi ätit upp och pratat *någorlunda* klart smög vi förbi affären och tog oss hemåt. Vi hade laddat upp för en helkväll, med en smockad påse lösgodis, varsin glassburk, Pepsi Max och öl till honom.
Han fick dessutom sitt exemplar av min bok... Tihi.

Egentligen var det meningen att vi skulle se en film, men eftersom Eurovision-finalen råkade gå just denna kväll övertalade jag mitt herrskap att sätta på svtplay. Det blev således en riktig svenssonfest. (Roligt är det också, med tanke på att den pågick cirka 150 meter från min lägenhet IRL...)
Jag åt så godis rann ur öronen på mig, och bidraget som Redoy röstade på vann till slut. Själv satt jag och drömde om Rysslands bidrag, som jag tyckte var (om än politiskt inkorrekt uttalande) överlägset bäst. Jag skulle gärna kallas Mrs. Sergey Russia, om ni nu undrar...

Dessutom hade jag en rolig chattlek med en annan bästa vän, Marieke, under tiden. Vi satt och postade tre sammanfattande smileys för varje bidrag, och både risade och rosade showen. Så kul!

Vid midnatt åkte Redoy iväg, och jag kröp till kojs i skuggan av musikalisk besvikelse men fina minnen av kvällen. Tack, Redoy.


2 kommentarer :

  1. Låter mysigt!
    (Hur är era respektive poly-lägen numera? Frågar av intresse för om ni förändrats och inte för att vara "personligt" nyfiken.)

    SvaraRadera
  2. Båda anser att poly är det bästa valet, men han testar vara monogam för flickvännens skull och jag planerar ju göra detsamma snart för Christoffer.. :)))

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)