Lösenord

lördag, maj 21, 2016

Att äta plockmat

Något av det bästa jag vet, är när jag och Christoffer inte vet vad vi ska laga till middag - för då blir det in princip alltid plockmat. Plockmat, som i vår värld innebär att vi äter framför TV:n, vi dukar upp allt olikt och udda på tallrikar i vardagsrummet och äter av det vi vill. Det behöver inte ens passa ihop - det är ju det som är det fina!

Första steget innebär att vi går till ICA, och "spankulerar" som Christoffer vill kalla det. Det innebär att vi vankar av och an längs raderna med köttprodukter, mejerierna, godisdelen och grönsaksavdelningen. Det slutar alltid med minst en flaska Pepsi Max, gärna lax eller räkor, en röra av något slag och så givetvis bröd till. Optimalt är om Christoffer redan bakat hemma, men i nödfall får vi köpa en trist skumgummibaguette från butiken.

I och med att det är plock kan man med fördel slänga in något sött. Typ en liten godispåse, en bakelse eller en chokladkaka. När det är plock ska man ju plocka mellan de olika näringskällorna, det säger sig självt!

När vi kommer hem kan skörden se ut lite såhär...


... Eller såhär... (minus the grumpy face)


... Eller varför inte såhär?


(ah, fast det där sista var ett onyttigt plock...)


Sedan - att duka upp bordet med allt det goda! Det är här konsten börjar. 


Bröd, färskost, hårdost, brie, charkuterier, pastej, lingonsylt, choklad och digestivekex....Bröd, rökt lax, ost, nachos, gurka och morötter, dipp och Paradis-choklad.... Bröd, räkor, rökt rådjur, senap, majonnäs och sill... 

Eller som allra senast - med rökt lax, ölkorv, crème fraîche, bröd och Marabou salta mandlar... Mmm..

Ja, så där var en liten inblick och hyllning till mys i matform: plockmat. Kan inte bli fel.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)