Lösenord

tisdag, maj 31, 2016

Ännu en ihopmixad matlista

Med tanke på att jag älskar mat, och avgudar att skriva om det, så fixade jag här en liten lista... Vissa delar är tagna från en annan lista, vissa saker borttagna, vissa tillagda... Så det blev en specialvariant! Här kommer den!När jag lunchar ute på stan väljer jag oftast: helst en chiabatta av något slag - gärna med mozzarella, tomat och basilika.

Vad äter jag helst efter en jobbig dag: Glass. Eller smörgåsar. Men helst glass.
En kötträtt du tycker om: Jag är mer inne på nötkött, och har svårare för kyckling, fisk och fläsk. Lasagne är gott, eller bara en vanlig stek? Eller köttgryta?

Vad äter jag helst till frukost: Christoffers nybakta bröd, yoghurt med müsli, te och en bulle!

Favoritchoklad: Marabou salta mandlar.
När jag tar en fika på stan fikar jag främst på: bullar, eller kladdkaka! Ni som hängt med ett tag vet att jag åt kladdkaka flera gånger i veckan där för några år sedan...

Till dricka blir det oftast: Pepsi Max, eller saft, men mest te. Jag dricker sällan vatten, då jag tycker vatten är så ... trist. Smaklöst. Icke-stimulerande.

Din konstigaste matvana: Att jag äter blodpudding med händerna? Eller tycker dennis-korv till pannkakor och hallonsylt är helt okej? Eller kanske att jag äter kiwi med skal?
Det lagar jag helst nu för tiden: Grytor! Jag älskar att långkoka grytor, helst med tomatbas, fullsmockad med kryddor. Det blir alltid kalasgott.

Favoritdessert: I Stockholm: Glass! I Paris: Crêpes.
Något du tycker om men inte äter så ofta: Numera? Crêpes. :((((

Äter jag hellre hemma än på restaurang: Numera är det pizza, utan tvekan. Christoffer gör så fantastiskt god pizzadeg, jag smäller av. Kommer inte på eget behåg köpa pizza i Stockholm igen, om jag säger så....
Favoritsallader: Oooufff.. Jag är ju ingen salladstjej, alls... Men om det ska vara något, så kanske jag skulle blanda ihop något med halloumi, tomat, gurka, bönor.... En sak är säker - ingen jädra dressing/olja/vinäger på, då kan jag inte äta den.

Tre saker jag inte vill ha på pizzan: LÄTT! Banan (eugh), curry (EUGH), ananas (EUUUGH).

Något du skulle kunna äta varje dag: Bröd. Jag äter bröd varje dag. Med tjocka lager smör.
Något du aldrig skulle stoppa i dig: Kaviar. Eller jordgubbar, Eller kanske njure en gång till - det var inte så gott förra gången. Eller sushi äter jag inte heller. Och helst inte nudlar, de är så slingriga och slimey liksom.

Det som alltid tar slut först hemma hos dig: Lätta, tror jag, till alla otaliga smörgåsar... Eller mjölken, när jag dricker te.

Bästa utematen: Indiskt!
... Så, vad tycker ni? Håller ni med? Motsätter ni er?

13 kommentarer :

 1. Tycker om kaviar på mina pannkakor! Och du har fått mig att äta kiwi utan skal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaviar på pannkakor kan vara bland det mest oaptitliga jag hört (no offense), mest med tanke på att jag avskyr kaviar.. MEN, rent logiskt kan jag ju fatta att kaviarn är lite salt och det går gött till pannkakorna som är lite sötare...

   Och har jag haft ett sådant stort inflytande på dig?!?! *emoji med hjärtögon*

   Radera
 2. Okej tror vi har rett ut vad jag tycker om mat (ANANAS PÅ PIZZA ÄR LIVETS GREJ GÅ OCH LÄGG DIG). Får man pluspoäng om man vet vilket café????? Känner att jag hamnade på minus i och med pizzagrejen nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ANANAS PÅ PIZZA ÄR BLÄ, och ja, det ger dig minus!!!
   Men samtidigt ÄR det ju din fölsis idag, PLUS att du var med mig på det där caféet och har ätit tusen kladdkakor med mig.. Snälla, säg att vi hinner det innan jag åker till Paris igen? Pusspuss! (fatta att jag skriver PUSS?)

   Radera
 3. Haha, detta är ju väldigt lustigt för jag är inget stort fan av pizza. Men om jag ändå skulle äta det någon gång så finns det enbart en sort jag äter. Den som består av banan, curry och ananas..

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHA, är det sant?! Jösses, du måste vara min pizza-själsfrände, fast omvänt! Min pizza-självsfiende??

   Radera
 4. Nudlar <3 Det åt jag flera dagar i veckan för några år sedan. Inte lika mycket nu längre då, av förklarliga anledningar. Håller dock helt med om det där med banan och resterande på pizza. Yuck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förklarliga anledningar? Åh, nu har jag missat något, kan du fylla i luckorna?
   Och phew, tur att åtminstone någon är med mig på pizza-tåget!

   Radera
 5. Här blir det också oftast en hederlig bulle eller kladdkaka :) försöker bryta mitt mönster lite nu, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå, bryta mönstret, från vad? Vad brukade du äta innan? Kan inte påstå att kanelbullar eller kladdkaka är en dålig ersättning, så gott som det är! Mmm... :))))

   Radera
 6. haha min formulering var sämst, bryta mönstret från just det. :) försöker våga mig på att testa lite andra saker när jag går på café men oftast slutar det vid samma ändå, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jahaaaa..! Men det är ju det som är det allra godaste?? Varför byta ned sig? Aspirerar du att vara en sådan som gillar rawfood dadelbollar eller kanske något hippig Oreo-cheesecake, tro? :)

   Radera
 7. Ananas är pitt, alltså seriöst, varm ananas på pizza. Banan kan jag inte ens tänka mig >.<

  Jag visste inte ens att det gick att ta kiwins skal. Det är ju så hårigt, haha ;)

  Så gulligt att ni pussas på föreläsningarna. När jag och min man råkade hamna på samma föreläsning satt vi inte ens med varandra. Vi stör oss på varandra i skolsammanhang, han är så flygig och lär sig utan att lyssna medan jag är kontrollfreak och antecknar trots att han säger att vi ska få alla powerpoints på utskrift.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)