Lösenord

fredag, april 22, 2016

Moussaka (med seg aubergine)

I måndags, precis innan sjukdomen bröt ut, tänkte jag vara lite snitsig och laga den grekiska varianten av lasagne - moussaka. Personligen så älskar jag aubergine, i alla dess former, men äter det i proportion till intresse alldeles för sällan.

Men så här gjorde jag i alla fall! Köttfärssås, bechamelsås, aubergine och massa ost i härliga lager.




Christoffer ser inte så glad ut innan vi ska äta. Jag vet inte varför. Men jag vet att han var riktigt hungrig.




Så slevade vi upp maten på tallrikarna...




... och gott var det!.. Förutom auberginen. Den var, trots att jag låtit den rinna av med salt och fått ur all vätska och stekt den, seg och gummiaktig.

VARFÖR? Blir butter. Tur att resten av gratängen var så pass god att den slank ned i vilket fall.


4 kommentarer :

  1. Oh là là, vad gott det ser ut! :D Ni är avundsvärt ambitiösa när det gäller matlagning - det vattnas i munnen bara jag tänker på det...!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Christoffer ger mig inspiration att testa nya saker!

      Radera
  2. Jag såg på nyhetsmorgon förra veckan, då sa kocken där att man absolut inte ska låta auberginen rinna av med vatten. Man ska låta vattnet vara kvar samt skära tjocka skivor. Detta pga att man "avlat" fram auberginer som inte är lika beska som dom var förut.

    Nu har jag aldrig någonsin lagat en aubergine men om TV-kocken har rätt så kanske det är därför dina blev sega

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, sjukt intressant!! Ska testas nästa gång.. Tack för tipset!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)