Lösenord

fredag, april 29, 2016

Glassrecension: Sia Vit Choklad

Den här nya smaken läste jag om för drygt en vecka sedan, och har därefter kikat nyfiken i glassdisken. Det var bara häromdagen jag först skådade den på Hemköp, och därefter var det bara en glass-&-godis-middag som behövdes för att den skulle köpas in och beprövas.

Sia Vit Choklad
Gräddglass med smak av vit choklad, och bitar av vit choklad

Smak: 3/10
Jag vet inte riktigt hur jag tänkte mig att den skulle smaka. Vit choklad är ju himla gott, men kan i större mängder bli rätt mäktigt, och i glassform.. Ja... Den har en väldigt fyllig och smörig smak, och man märker direkt att det inte är vanilj... Eller choklad... Utan ett mellanting. De knapriga chokladbitarna bryter av fint, men de är väldigt små och inte alls så många. Christoffer lägger en kommentar om att den smakar "gammal mjölk" (vilket jag inte alls håller med om!), och själv tycker jag att det är något med den som är... konstigt. Men jag skulle inte kalla det äckligt!

Utseende: 2/5
Ser rätt blek och tråkig ut - men samtidigt vet jag inte hur man hade kunnat få den bättre. En mörk chokladrippel igenom den, kanske? Eller en kolasås? Eller helt enkelt större vita chokladbitar?

Tillgänglighet: 2/5
Den har varit svår att hitta, men jag tror att den kommer ploppa upp lite varstans hädanefter...

Upplevelse: 2/10
Äh. Det var inget speciellt faktiskt. Jag var riktigt nyfiken på att testa, men i och med den lite udda och oförväntade smaken, och sedan att det slutade med att vi båda valde att gräva skedarna i ett stort GB BigPack Ischoklad istället för Sia... Det säger väl något? Tyvärr var det ingen höjdare, och jag inser varför jag inte köper billig budgetglass längre. Den är så luftig och skummig och helt mjuk?! Det är inte riktig glass. Det är fusk.

Totalt: 9/30


Så, summan av kardemumman? Både choklad och vanilj tedde sig bättre än detta, och jag som hoppades att det skulle kunna bli succé med smaken, men.. ack. Tyvärr blir det inte alltid som man hoppas.


4 kommentarer :

 1. Jag, som (olyckligtvis) är ett stort fan av vit choklad, blev mycket nöjd först då jag läste om denna glass hos dig. Men, det verkar inte ha varit någon dundersuccé direkt!
  Ja,ja... Bra för figuren (min!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du en sådan som alltså kan äta större mängder vit choklad utan att storkna? Det gör mig lite avundsjuk faktiskt, för jag tycker det är så gott, men kan efter ett tag bli lite FÖR gott (om du förstår vad jag menar? För starkt!).
   Haha, ja, mina rekommendationer är att hålla sig till Ben & Jerry's!

   Radera
 2. HAHHAA alltså jag sitter och tokler när jag läser detta - TACK för att du testade den för jag hade tänkt testa den faktiskt! Meeeen, just nu lutar det mot att testa de här proteinglassarna, särskilt med smak av Salted Caramel (är emot "nyttigt" i glass men just den glassen verkar toppen!!) Har du testat någon av dem?! Stora kramar! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 3. Oj, vad smaken kan vara olika... Jag älskar vit choklad och blev positivt överraskad av denna! Tyckte själva glassen var så len och fin i smaken och chokladbitarna var tunna och inte för hårda... Vit choklad kan lätt bli alldeles för söt, men tyckte denna var helt perfekt! Men ja, inte i närheten av B&J, men det kan man ju inte förvänta sig heller med budgetglass ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)