Lösenord

fredag, mars 11, 2016

Psykologlunch med laxfilé (och en annan hjärndöd fisk)

Trots att det var ett tag sedan jag hade min praktik på psykologprogrammet, så har jag fortfarande kontakt med min handledare. Jag tycker det är omåttligt bra att hålla kontakten med personer man träffar genom arbets-(och utbildnings-)livet, och kunna fortsätta dela erfarenheter. Därför hade jag och min gamla familjeterapeutiska kollega stämt lunchträff i Sollentuna Centrum.
Jag växte upp i Sollentuna när jag var liten, så mycket är mig bekant.. Men i centrum. Wow. De har verkligen byggt om rejält. Jag tog en selfie för att demonstrera hur fascinerad jag är, men jag ser mer ut som en hjärndöd fisk. Varsågoda!
Det jag tittade på var detta. En enorm food court i mitten av centrum, ingömd bland en djungel av lummiga växter. 
Jag och min handledare har däremot gjort tradition av att äta uppe på övervåningen, med solen som lyser in genom de enorma fönstrena. 
Jag tog laxfilén med stekta rotfrukter och dillcrème denna dag. Den var superb!
Under lunchen pratade vi mycket - om KBT, om familjeterapi, om huruvida det är tankarna som föregår känslorna eller tvärtom, hur man kan reglera och hantera känslor med begränsad kognitiv förmåga, om våra båda bokprojekt vi håller på med, om hans kommande pension och min kommande karriär....

Två timmar senare sade vi adjö, och bestämde att en lunch till ska vi allt hinna med innan sommaren. Han är allt en makabert klok man, min handledare.

5 kommentarer :

 1. Hoppas du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Du verkar så charmig! Har du någonsin läst Tuesdays with Morrie? Tycker verkligen att du ska läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack..! :3
   Alltså, jag känner igen titeln, men jag har aldrig läst den.. Den är väldigt läsvärd, alltså? Då måste jag kolla upp den (även om jag antagligen inte har tid att läsa förrän sommarn, suck...)... Tack för tipset, Sofia!

   Radera
 3. Väldigt väldigt väldigt, läsvärd! Den har förändrat miljoner liv. Alla borde läsa den ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)