Lösenord

söndag, mars 20, 2016

Pizza-vecka = en magisk (och lite halvgalen) resa

Förra vecka var det, som visat, Christoffers tur att skriva menyn för veckan, och han hade ju en briljant idé... Pizza-vecka!
Ja, det må låta lite enformigt och udda vid första anblick, men tänk efter nu... Pizza... Hela... Veckan..... Det finns fasiken ingenting negativt med det. Det går ju att variera in i oändligheten. Och när det dessutom är Christoffers nybakta surdegspizzadeg... *dregel*




Så här kommer hela raddan med pizzor för hela veckan, dag för dag.....
Följ med på vår pizza-resa, vetja!

I måndags började vi mjukt med våra standardpizzor. De vi brukar komponera ihop; som vi vet blir så goda. Nedan skådar ni min, med tomatsås, blandning av prästost/gouda samt rökt kassler.


Christoffers blev dubbelt så stor, med tomatsås, ostblandning, rökt kassler, tomat, rödlök samt oliver.



I tisdags började variationen, och jag ville ha en lite mer fräsch pizza med pesto, lufttorkad skinka och ruccola uppepå. Den var kalas.


Christoffer, däremot, gick wild and crazy och ville ha en hamburgerpizza. Jag stöttade honom tll 100%, så han toppade sin pizza med fyra cheeseburgare från donken, och massor av ost.



I onsdags åkte jag iväg på systerliga äventyr, men Christoffer satte en variant av på chorizo och brie-ost.



I torsdags påbörjade jag ett nytt experiment; en vit pizza på crème fraîche, potatis, purjolök, prästost och pesto..!


Christoffer testade en variant med kyckling, crème fraîche, tomatsås, rödlök, ost och oliver. 



I fredags var vi på skilda håll, och då blev det ingen pizza för min del. Jag kom hem som vanligt vid 21:30, åt det som fanns i kylskåpet och däckade sedan.


I lördags var det dock kaos och kalas i pizza-manér! Vi ordnade en riktig pizza-plock-buffé med dessa kandidater: Först ut var chorizo/ost, och sedan en chorizo/brie/oliver.


... och en enkel pizza med rökt skinka, samt en vit pizza med potatis/purjolök/pesto.


... Och till sist en liten variant med kyckling/lök/oliver/curry.



I söndags var det moffdag, och då tänkte vi vara kreativa och göra dessertpizza! Jag gjorde min med hälften dumle, som gled ut som karamellflarn över pizzan, och hälften nutella.


Christoffer gjorde sin med enbart dumle



Tillsammans med kolagrädde, kola/chokladsås, bananslantar och vaniljglass så var det ett perfekt avslut, på en magnifikt god resa.

Pizza-vecka var en så förbannat bra idé! Verkligen. Jätteroligt, billigt, och kreativt! Jag kan inte påstå att jag hann tröttna på pizza med variationerna vi lyckades få in, utan istället har jag fått goda minnen, både kulinariska och sociala sådana med Christoffer. Det här vill jag göra om någon gång!!

Och nu måste jag ju fråga er... Vilken pizza tycker ni verkar godast?

8 kommentarer :

  1. Som sagt, rolig idé med pizza-vecka!! 😊 Har varit roligt att få "hänga med"!
    Jag blir mest sugen på din tisdagspizza! 😃👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du uppskattar..! Mm, synd att just den pizzan fick sämst betyg denna vecka.... Men kombon är asgod vanligtvis!

      Radera
  2. Salami och brie lockar mej nog mest! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Visste inte att du var en brie-typ? ;)

      Radera
  3. Jaa den med salami och brie verkar ju helt underbar!! *dreggel*
    Skulle vara kul att testa den vita pizzan också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe..! Gör det! Testa en vit pizza nästa gång du gör hemmagjord!

      Radera
  4. Det här måste ju bara vara den bästa idén någonsin! Lördagspizzan med chorizo och brie lät ju så god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det var fenomenalt!! Temaveckor är tokbra.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)