Lösenord

torsdag, mars 17, 2016

Pizza hela veckan: Torsdag - vit potatis/kycklingpizza

I torsdags var jag tillbaka igen på banan, och nu var jag sugen på att testa lite nya saker. Jag har länge varit sugen på att smaka en vit pizza - det vill säga, utan tomatsås men en annan, gräddbaserad bas. Christoffer var däremot inte fullt lika modig.

I torsdags skapade jag mig alltså en vit pizza på crème fraîche, potatis, purjolök, prästost och pesto..!


Den kändes riktigt fräsch och nyttig, måste jag medge - trots att det egentligen inte är skillnad från en vanlig, tomatbaserad pizza. Det måste vara något med att den inte smakar så starkt, utan mer surt... Jag täckte den dock med bladgrönt, och den var supergod! Potatisen gjorde den även lite söt.. Den får lätt en 7.5/10 av mig!


Christoffer var som sagt inte lika modig... Han testade istället en variant med kyckling, crème fraîche, tomatsås, rödlök, ost och oliver. 


Som han sedan tyckte blev lite blek i smaken, och hade barbecue-sås på sidan om för att hetta till den lite. Det fungerade väldigt bra, och smakerna gick ihop. Vi kom senare på att vi borde lagt på lite curry på toppen, för att den verkligen skulle lysa..!


I fredags blev det ingen pizza (eftersom det är vår kväll som vi tillbringar på olika håll), men på lördag kommer det en riktig pizza-buffé, med massor av små pizzor..!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)