Lösenord

lördag, mars 19, 2016

Pizza hela veckan: Söndag - dessertpizza

Söndagen var avslutet; avskedskalaset, storhetskvällen, nyårsafton för vår pizza-vecka.
Det tänkte vi inte låta passera utan buller och bång, och gick därför och handlade ymnigt till veckans sista pizza.
Pepsi Max, saft, godis, kolasås, vispgrädde, banan, choklad och mandelmassa. Med en vaniljglass vilandes i frysen så kunde det inte bli annat än fantastiskt. Vi skulle ju baka dessert-pizza!

Vi var inne i spåret på nutella/karamell-pizza. Efter att Christoffer fått nys om hur man kan göra karamell-flarn av dumle, så föreslog han det som en söt bas. Jag fyllde min till hälften med dumle, hävde in den i ugnen och så kom den ut halvt karamellfylld! Resten av pizzan kladdade jag på med nutella, och bananslantar.Christoffer, som är helt såld på karamellspåret, skippade nutellan och körde sin enbart med dumle. ... Så bubblade även det ut över hela pizzan, och vi dukade bordet med fler, underbara toppingar!
Vaniljglass, kolasås, vispad kolavispgrädde (Christoffers geniala idé: vispgrädde med kolasås iblandat.. Mmm!) och chokladsås. Till desserten tittade vi på en av mina gamla favoritfilmer: 10 things I hate about you. Tonårsnostalgi, visst?!

Omdömet då? Jo, förutom att den blivit knaprig i botten - så att det nästan kändes som att man åt knäckebröd med nutella - så var det... asgott!.. Och egentligen... Knäckebröd med nutella är ju gott. Lite krispigare bara. (haha, jag vet, jag låter inte alls övertygande.... Men det var jättegott, faktiskt!). Med glassen, såsen och kolagrädden så försvann de på ett nafs. Smakerna var det bannemig inget fel på.

4 kommentarer :

 1. Vad roliga är:) gillar idén att köra temavecka- vad blir nästa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, känner jag Christoffer rätt blir det nog en till pizza-vecka.. Det var awesome!... Men nästa vecka ska han försöka minska på kolhydraterna, så då blir det nog mest kött och grönsaker.. :)

   Radera
 2. Har du testat den nya ben and jerry's cookie dough s'wich up? Vad tyckte du isåfall? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte än! Jag ska göra det så fort den kommer till ICA. Kollar varje gång jag går förbi frysdisken ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)