Lösenord

söndag, mars 06, 2016

Ett foto i timmen: I Mariefred

Nu när man här i Mariefred så har man så mycket härlig fritid - som man kan fylla precis hur man vill! Detta var speciellt fallet för mig denna helg, då jag på grund av en ofrivilligt tidig däckning (klockan 21 kvällen innan) vaknade upp omänskligt tidigt. Men äsch, vi kör en "(typ) ett foto i timmen", där ni får se hur en degardag hos farmor och farfar kan se ut!


05:04 - Jag har vaknat upp klarvaken, drar med mig Christoffer in i huvudstugan och vi skedar i soffan framför ett fånigt brittisk reality-program, tillsammans med hunden Emil (han är helt svart så han syns inte ens på bild *hard life*). Emil och Christoffer somnar.
08:45 - Resten av huset (farmor, farfar och två hundar) har vaknat och jag äter två limpmackor och te framför Nyhetsmorgon. 09:36 - Christoffer och jag mumsat Marabou Schweizernöt och kakor.11:24 - Jag utmanar farfar på några partier kortspel. Det blir skitgubbe, tvåmansvist, japansk vist och några omgångar kasino. Christoffer tittar på och förstår inte reglerna alls.

12:32 - Jag värmer fossingarna framför brasan.13:16 - Jag och Christoffer spelar TP - ett frågespel med utkomståret -85. 
Jag totalförlorar, eftersom svaren behandlar en tid då jag inte ens var född. ("I vilken stad hölls sommar-os 1980?"). 14:22 - Christoffer och jag leker.15:44 - Middagsdags! Farmor har panerat fisk och gjort egen potatismos. It's to die for. 


(Christoffers tallrik har lite mindre grönt på sig).18:23 - Vi sitter alla i sofforna framför TV:n, dricker öl (alla utom jag) och tittar på vad som visas. Strax därefter går jag och Christoffer ut till gäststugan och tittar på två filmer (vi får välja varsin!) innan jag somnar hämningslöst vid 22:30.

4 kommentarer :

 1. Jisses, vilken underbar ledig dag! Det är en sådan där dag som man kan beskriva som "mysig" på minst 13 olika sätt. Åh, vad jag avundas dig och längtar till min egen ledighet om två veckor!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tvärsäker på att din ledighet kommer vara värd väntan..! :)

   Radera
 2. Åh, vad mysigt! ❤️

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)