Lösenord

torsdag, december 10, 2015

Privat födelsedagskalas för Christoffer

Igår var det som sagt livat i kistan - jag hade kurrat upp ett riktigt födelsedagsståhej för min åldrande herre. Det krävdes en hel eftermiddag med förberedelser för att det skulle hinna bli klart innan han skulle komma innanför dörren, men jag lyckades med några minuters marginal!

Kom, så ska jag vägleda er genom processen..!
Jag skyndande mig hem efter förmiddagsföreläsningen på Psykologiska, och började direkt med efterrättsbaket. Eftersom kakan - en kladdkaka med chokladkolatäcke - var tvungen att stå länge för att stelna, så var det viktigt att sätta igång direkt.
Men på kalas kan man ju inte bara äta tårta. Så jag gjorde köttfärslimpa också, för det har vi pratat om ett tag. Ber om ursäkt, alla fina veggisar där ute, när jag hanterar döda djur.
En mindre animalisk aktivitet var pysslande. Klippa banderoller och slå in paket. Det var lajbans.
Dessutom var jag smokin' while doing it.
Fast det jobbigaste var att blåsa upp ballonger. Jag hade bara tänkt blåsa upp en par stycken, men efter varje ballong sade jag till mig själv "men bara en till vore ju så nice!" och sedan hade jag fyllt lägenheten med ett ballonghav på 26 ballonger.
Och på vissa ballonger hade jag fäst en liten lapp, med tankar och åsikter om honom. 
Så äntligen var allting klart - fem timmar senare och lägenheten var kalasredo! Några minuter innan han kom hem började jag tända ljus, och såg med iver fram emot hans ankomst.
Så kom han innanför dörren - trött efter dagens eskapader och jag lika trött av fem timmars födelsedagspysslande. Han stod ett tag och tittade sig omkring, vi tog en stund att andas och sedan satte vi oss vid bordet. Maten var precis klar.
Baconlindad köttfärslimpa med potatis, morot, ärtor och blomkål, och hemgjord gräddsås. Fasligt gott för en som var så hungrig som jag var.

Sedan satte vi oss ned i soffan, och bara myste till det dova ljudet av julmusik.
Med den här vyn.
Efter lite korsordslösande (han har börjat lösa korsord med mig!!! DRÖMMEN ELLER?) och allmänt pratande började efterrättsmagen kurra. Medan jag smög ut i köket och tände alla nödvändiga födelsedagsljus så underhöll sig Christoffer i vardagsrummet. Snart kom jag ut med tårtan.
Knäckig kladdkaka med chokladkolatäcke, pimpad med ljus och full med kärlek!
Christoffer blåste ut alla ljusen i ett svep och sedan åt vi mumsande framför julkalendern och Halv åtta hos mig.

Alltså uff vad gos det var.

6 kommentarer :

 1. Åh vilken bra inspiration! Sebbe fyller år på söndag så jag ska nog allt fixa lite vimplar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men gos! Det tror jag definitivt att han kommer uppskatta. Tror dessutom att Hugo skulle tycka det vore riktigt lajbans!

   Radera
 2. Men alltså åh, alla dina förhållanden är så fina <3 och jag som inte ens kan få ett (1!!) att fungera haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maww, men vad du är söt. Sedan vet jag inte, förhållanden är alltid svåra. Man får göra det bästa man kan, helt enkelt.. :3

   Radera
 3. Alltså åh herregud detta känns sååååå jag när jag läser. Allt ska firas, och då ska det FIRAS också. Och detta med "bara eeeen ballong till". Jag skulle fästa en ballong på noellas paket, slutade med typ 10 st så kunde knappt frakta paketet. Eller min födelsedag när jag beställde hem ca 100 ballonger plus helium. Åh vad jag log stort när jag läste detta, you go girl, party hard or go home typ :D Och i den meningen menar jag ballonger, efterrätter, och allt som hör födelsedagar till ::) <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)