Lösenord

måndag, december 07, 2015

Amerikanska pannkakor, julbord och hej Hugo

Igår, söndag, så vaknade jag upp till en efterlängtad sovmorgon. Att kunna tassa upp, slå på den bärbara datorn, bloggknappra lite, dricka en kopp te och inte ha några närliggande plikter. Det är så befriande.

Lagom till dess att kalven vaknat upp och gnuggat sig i ögonen ställde jag mig och stekte amerikanska pannkakor.
Var god se: Min hög kontra kalvens hög.
Nä, skoja ba. Vi delade givetvis på den stora högen. 

Efteråt började vi göra oss i ordning inför julbordknytisen som vi båda var bjudna på. Vi hade tack och lov varit intelligenta nog att ha fullständiggjort allt dagen innan, och behövde bara plocka fram'et innan avresa!
Voilà - Christoffers veganska sill (som egentligen är inlagd aubergine) och min vegetariska chili-cheese paj med spenat.

På julbordet kom det mycket smått och gott  - hemma hos en föredetta klasskamrat så dukades det fram vegansk potatisgratäng, vegetariska köttbullar och korv, vegetarisk janssons, marinerade quornfiléer, olika sorters vegetarisk sill (aubergine), potatis, rödbetssallad, piroger, griljerad kålrot, ugnssteka rotfrukter...
Och så smörgåsbordet (min favorit!) med knäckebröd, julvört, flarn, digestivekex, julost, brie, ägg, comté och smör. 
Totalt blev vi mellan 15-20 stycken (jag hann inte räkna) men det var himla härligt att träffa både gamla bekanta, gamla klasskamrater och flertal nya ansikten. Och givetvis äta så man fick ont i magen, som hör julbord till.
Däremot var jag och kalven tvungna att ta oss iväg tidigare - vi skulle iväg och hämta min veckas kommande gäst. Med transport i värmehållande frigolitlåda tog vi oss långväga, och åkte totalt flera timmar för att transportera henne hem till mig.
Var god hälsa på majsormen Hugo. Hon är en tolvårig gammal dam, mycket liten och lätt men oerhört kvick i svängarna. 
Men hon fick snabbt vila i sin låda på värmeplattan, och lugna ned sig efter resan. 
Därefter försökte jag och Christoffer ta vara på kvällen som resterade, men det blev mest pannkaka (inte sådana där goda som vi hade ätit under morgondagen, tyvärr) av alltihopa. Christoffer och jag har vissa områden där vi är väldigt känsliga, och trots att vi till stor del är bra på att kommunicera och diskutera kring dessa saker på ett konstruktivt sätt, så tror jag vi trampade varandra rätt på tårna kontinuerligt under kvällen. Så det blev en långvarig konflikt i vilken vi båda blev ledsna och frustrerade, men som alla konflikter så går det oftast att lösa.

Vilket vi gjorde, och avslutade med Halv åtta hos mig och julkalendern i kramläge. Och då mådde jag bra igen.

4 kommentarer :

 1. Chili cheese paj????? Du måste ju dela med dig av receptet. Nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag fick det härifrån:

   http://foodstories.devote.se/blogs/29186260/favorit-i-repris-chili-cheese-paj-.htm

   Den var muuuums!

   Radera
 2. Åh, så mysigt det lät med en återträff av gamla vänner och bekanta! Jag blir alldeles nostalgisk nu och önskar att jag kunde göra detsamma med mina egna gamla goingar! Men istället vänder jag blicken mot plugget om antikonception ... Vilket i och för sig är väldigt intressant det också (som du vet att jag tycker, hehe)...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... Haha..! Men du Viktoria, jag tycker du utnyttjar din kompis-potential till max ändå, du! Men jag förstår, man kan aldrig få för mycket av det goda ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)