Lösenord

söndag, november 08, 2015

Indisk lunch och förjävla smaklig ostbricka

En av dessa dagar slutade jag skolan lagom till lunch, och jag och min teamkamrat (ja, kalven) valde att slå på lyxlunch. Eller ja, det var väl i stunden högst spontant, men visade sig att bli en pang-idé!
... Speciellt när man har så generös rabatt, som jag får.

Vi beställde in varsin kycklinggryta, Madras och Bhuna, varav den sista jag aldrig smakat förr.
Och så naan-bröd också, givetvis...
Och därefter kan jag nämna att vi allt var gott mätta och nöjda... Eftersom vi bor i ständig skugga här i Sverige kring vinterhalvåret, så var det redan mörkt alldeles för snabbt.
... Men trots det slutade lyxen inte där - vi skulle ha en riktig kalasmiddag också, som vi pratat om så länge att vi ville anordna. Så vi gick och handlade..!
Det skulle nämligen bli plock-middag!
Surdegsbaguette, ostarna comté och brie, paté, färskost, råröda lingon, tre olika sorters charkuterier, digestive-kex, cola och choklad.

Men för att återfå aptiten efter den mäktiga lunchen, så var vi tvungna att pussla...
.... Klart. Hela alltet.
När man har varit så duktig och pusslat klart hela alltet på det där viset, då har man allt förtjänar sig en riktig fin ostbricka. Så det gjorde vi - vi hackade, rullade, skar upp och placerade fint fram måltiden på vardagsrumsbordet.


Det visade sig till och med överbrygga mina förväntningar, och det var så fasligt gott. Vi satt och smååt i flera timmar - precis som det ska vara, och sedan sade vi till varandra att detta måste vi bannemig göra om någon gång.

7 kommentarer :

 1. NAJS! men måste fråga: rårörda lingon....? har man det till ostbricka? aldrig sett! på vilket sätt? brer? dippar? JAG ÄR FULL AV FRÅGOR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Lovi, lingonen är till patén! För att göra den lite syrligare och sötare. Så det så!

   Radera
 2. Imponerande bygge med oststängerna!
  (Antar att lingonen var till patén... ;-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl antagande! Och tack, jag arbetade hårt med det där ost-tornet ;)

   Radera
 3. Ja, undrar också över lingonen! Var den till patén främst? Och ytterligare en fråga; den vita mobilen på bilden? Ser ut som den hålls fram för att visas upp? Haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Det var för övrigt inte min idé - jag skyller allt på mitt sällskap! Även mobilen är hans doing. Han ville leka inception, tror jag, och låtsas ta bild när jag tog bild. Det gick dåligt.

   Radera
 4. Ser mycket gott ut! Nu till min konstiga fråga. Alltså, jag vet inte om det bara är jag som funderar på sånt här men HUR har man råd att äta UTE och så GOTT som du gör? Haha, alltså, jag käkar havregryn till frukost, mycket vegetariskt, rotfrukter (billigt) osv osv. Jag är ju student men extrajobbar också. Känner inte att jag har råd till godis och läsk varje dag, men det kanske bara är en prioritering? :( Hur tänker du? Sorry för den udda frågan, pengar kan ju vara känsligt.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)