Lösenord

torsdag, oktober 22, 2015

Skolkare, frukostfika och kanelbulle

I tisdags bestämde jag mig för att leka skolkare, så istället för att åka till en kall föreläsningssal och traggla (vad jag ansåg var) onödigheter. Så istället tog jag en nyvaken selfie i mitt kök innan dagens pluggäventyr skulle börja.
Jag och mitt sällskap gick ned till Marie, där vi intog morgonens lyxfrukost! Till det satte jag tänderna i nästa kursbok - om arbets- och organisationspsykologi. 
Varav ämnet är bland det tråkigaste jag kan tänka mig inom psykologi (näst efter statistik, dårå), men frukostfika är bland det trevligaste. Dessutom blev jag ju bjuden, och då får man alltid tacksamhetspirr och hög pusslust.

Men efter ett par timmar ville sällskapet byta miljö, och vi gick hem till mig för att fortsätta plugget. Tur att jag vara bor tre minuter bort.
Sedan blev det ett stort gap och jag vet inte riktigt var tiden tog vägen. Jag ägnade mig åt lite småstädning, lite småhandling, lite småsurfande, småpluggande och småtränande men kunde inte tillgodo se mig någon aktivitet helhjärtat. Sen helt plötsligt var det kvällen!
Och det har jag koll på, för efter en oansenlig middag myste jag till det med yoghurt med müsli och en kanelbulle. Fåris och min termosmugg med te fick sällskapa mig, när jag tittade på en urmysig film (Inside Out) och löste korsord. Under filt. I min soffa. Gos.


3 kommentarer :

 1. Det säger något otroligt om din berättarförmåga att du alltid lyckas få mig att vilja vara dig i praktiskt taget vartenda inlägg, oavsett hur vardagligt det du skriver om än är!!! Den där frukosten ser otroligt god ut och jag fullkomligen älskar de kreativa ordvalen "småstädning, småhandling, småsurfande, småpluggande, småtränande"! Det är en pricksäcker beskrivning som gör att jag direkt kan känna igen mig i det!

  SvaraRadera
 2. Ooh, en sån där kopp från Indiska har jag med :D

  Håller förövrigt med Viktoria som kommenterat ovan, haha! Ändå sitter jag här och pluggar om hällbilder men när jag läser dina inlägg så är det typ "jag kanske borde flytta till Stockholm...".
  Har dock inte riktigt kommit till den punkt då jag vågar skippa föreläsningar :D är så ny än så det känns fortfarande som att en lärare ska ringa mina föräldrar om jag gör det, haha! (även fast jag är 23..)

  SvaraRadera
 3. Bea: Haha, sötnos!! Jag kan förstå pliktkänslan som kommer på köpet med perfektionism... Den kommer gå över med tiden, om du vågar utmana dig själv och missa någon gång ibland :D Var pluggar du, har du sagt det?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)