Lösenord

lördag, oktober 03, 2015

Paris om fem små dagar

Om fem dagar, fem fem fem fem fem små dagar, på torsdag nästa vecka, så kommer jag fara från examinationen på universitetet som ett skott, och pila iväg till Arlanda.

Mitt flyg går 15:35, och för att komma hela vägen fram krävs det en mellanlandning i Norge, Oslo. Till Paris anländer jag inte förrän sent, och efter avstigning och transport från flygplats stannar jag i Paris första natten.

Här, hos fransosen i 6:e arrondissemanget, stannar jag första natten. Det ska bli så fint att se honom igen, efter sex veckor. Hans lägenhet på femte våningen erbjuder även en rätt svärmvärd utsikt..
... som jag till och med blivit smygfotad med att beundra. 
Bilden på mig där fick jag skickad till mig precis när jag flyttat tillbaka till Sverige, men togs den 11 juli när jag var helt uppsluppen i morgonsolen som spelade på de parisiska hustaken. Så lurigt av honom - oftast är det ju jag som smygfotar, inte tvärtom!

På fredagen jag vet precis vad jag vill göra. Magen bubblar vid bara tanken - jag ska åka ut till förorten och möta upp den här grönbyxade spillevinken.
Lorenzo har kirrat ledigt från jobbet både fredagen och söndagen, och det innebär maximal umgängestid. Som det känns nu, så stannar jag där under nätterna fredag, lördag och söndag. Jag har redan börjat klura på massor av äventyr vi ska ta oss an (inkluderat att äta massor av glass och lyssna på olika låtar på youtube). Blir så vansinnigt glad av honom - förälskelsen sitter i rejält från när han var här sist  (och jösses, vad jag njuter av den!).

Dagarna i stort ser rätt fria ut; jag kommer umgås och tillbringa tid i den mån jag har lust och känner av -  jag kommer även åka runt och träffa vissa vänner för fika, och även gå ut och äta med fransosen.

Just nu känns allting lätt, vackert och fint. Jag är hoppfull och glad, och jag tror att nyckeln med mitt besök är att inte planera så mycket, utan bara vara; se vad som händer; njuta av stunden.
För jag slår mig i backen på att hur jag än skulle förutspå vistelsen, så kommer jag inte komma i närheten med mina spekulationer.

Men jag slår vad om att jag, hela flygresan, kommer sitta med nervositets- och lyckopirr i hela kroppen.


2 kommentarer :

  1. Åh vad härligt med Paris! Hoppas det blir en underbar vistelse :-)

    SvaraRadera
  2. Johanna: Det slår jag mig i backen på att det kommer bli!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)