Lösenord

torsdag, oktober 29, 2015

Bullbak och en misslyckad bullfitta

Jag har verkligen fått ny kärlek för allt det här med matlagning att göra. På den sötare sidan av det intresset finns även dessertaspekten av matlagning - bakning, givetvis!

Häromdagen fick jag feeling och satte en bulldeg. Jag satte den redan tidigt, tidigt på morgonen, och lät den jäsa 8 timmar i kylen. Det betydde att den var redo att bakas ut när jag kom hem från jobbet, alldeles fluffig och långjäst,




Det blev hälften kardemummabullar, och andra hälften kanelbullar. Den ena plåten såg ut såhär.




Och sen såhär! Lite större, lite mer gyllene.




Och när den här bilden togs luktade köket av nygräddade bullar, varm kanel och kardemumma och ba' mys.




Kalven, som givetvis satt med på ett hörn och inväntade bullskörden, skapade sig en egen bulle. Det var meningen att den skulle ha formen av ett kvinnligt könsorgan, (gud, vad han hade kul att göra den. Han kallade det för en "bullfitta").




Men som tur är (för er känsliga läsare) så blev det mer i formen av en vulkan. En bull-vulkan. 


2 kommentarer :

  1. Vill du dela med dig av recept? 😍

    SvaraRadera
  2. Daniella: Det är precis ett vanligt bullrecept, inga konstigheter, bara att mjölken var kall och bunken jäste i kylen i 11 timmar.. :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)