Lösenord

torsdag, oktober 01, 2015

Brunch, SCID och repris-middag

I går vaknade jag utan att ha ställt alarm, och efter att jag dragit mig länge nog för att gå upp med gott samvete (utnyttja sovmorgon!), säg klockan 8, ställde jag mig och gjorde brunch.

Jag bakade scones, stekte ägg och bacon, plockade fram ost, skinka, gurka, sylt, nutella och smör, kokade te och inväntade sällskapet som var ute och köpte kaffe (och överraskning: biskvier!).
Hur mysigt ser det inte ut? Det var det också. Och gott.

Sedan gjorde jag mig i ordning för att åka till skolan. Idag skulle vi träna SCID - Structured Clinical Interview for DSM-IV - alltså en intervju för att kunna fastställa en diagnos på en patient.
Efter lunch var jag framme vid universitet, där vi tränade att intervjua varandra i klassen under rollspel, och ta reda på vilken diagnos den andre personen hade. Alltså - någon som vill ha en diagnos-intervju? I know how to do'em!
Efter intervjuandet plockade vi ihop våra grejer, och jag och mitt härliga sällskap åkte vidare, hälsade på min syster yster och tog oss sedan mot mig.

På vägen stannade vi upp och köpte pizza. För det var så gott i måndags att vi bara var tvungna att göra om det.
Mmm, pizza...
Resten av kvällen tillägnades plugg, pusslande, pussandes och säkert många andra saker på P. Typ... Polkagristillverkande. (Hehe).

7 kommentarer :

 1. Men hur mysigt?! Låter och ser ut som en helt perfekt dag och du är SÅ fin. Alltså åh, blir alldeles varm och "gosig" i hela kroppen av din blogg! Min favorit, helt klart.

  PUSS

  SvaraRadera
 2. Malin: Menåh, vad fint du skriver - tack!!

  SvaraRadera
 3. Vem är detta nytillskott till dejtandet? :D /nyfiken i en strut

  SvaraRadera
 4. Hur ser psykologutbildningen ut i Stockholm? Hur mycket är eget plugg och hur mycket är föreläsningar och grupparbeten? Jag tänkte plugga i en annan stad och där är det PBL, är det samma i Stockholm? Känner du att du valt rätt utbildning/yrke?

  SvaraRadera
 5. Sara: Hehehe, det kommer jag berätta imorgon... Söt du är som vågar fråga!

  SvaraRadera
 6. anorexiresan.blogg.se: Det är mycket, mycket plugg, inläsningar och föreläsningar. Föreläsningarna är på cirkus 4/3 dagar i veckan, hel- eller halvdagar beroende på kurs. Mycket grupparbeten, och det är både bra och dåligt!
  PBL vet jag tyvärr inte vad det är, men jag kan säga att jag är relativt nöjd med Stockholms psykologprogram (men också med förståelsen att jag inte har något att jämföra med)... Jag ångrar mig inte ett dugg, psykolog är en fantastisk framtid!
  Jag hoppas du kan lösa dina egna problem och någon gång i framtiden gå mot att utbilda dig till vad du önskar arbeta med - lycka till! :)

  SvaraRadera
 7. Ser fram emot morgondagens kompletterande info! Tyckte nog du var ovanligt kryptisk... ;-)
  PS! Har du kommit fram till hur du ska bo i Paris?

  sign. "nyfiken"

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)