Lösenord

fredag, september 11, 2015

Föreläsningsfri men oeffektivt social

Alltså jag bara väller över av känslor till er och era vackra, generösa ord... Om ni bara visste hur jag tar till mig det ni säger, och glädjer mig över att jag kan förmedla mitt inre. Ni behandlar mig med sådan respekt och ömhet. Tack. 

Igår var jag lämpligt nog föreläsningsfri, och det tyckte jag var ypperligt för att studera upp allt jag missat under tiden italienaren varit här. Jag började dagen med två timmars blandat facebook/plugg/skype-dejter och sedan tänkte jag att det skadar väl inte med en liten promenad med en vän. 

Så jag klädde ur mig myskläderna och tog mig ut i Stockholm.
Jag träffade upp Patrik vid S:t Eriksplan, och sedan fortsatte vi en promenad längs vattnet. Vi diskuterade polyamori och mitt år i Paris, samt hans akutella situation, boende och framtid. Så gick vi över broar med sådana här vyer.
.. Så spanade vi ut över Mälarvattnet, jag och Patrik. 
Sedan slog vi oss ned en timme på bryggan, åt polska bakelser Patrik ville bjuda på (mums!) och pratade ännu mer psykologi. För Patrik är nämligen psykologstudent också, i två terminer över mig.

---

Härefter var det ju meningen att jag skulle fortsätta hem och plugga, men helt plötsligt ändrades planerna om och det blev tal om fika med min vän Jonny. Kommer ni ihåg Jonny?
Efter en fika på Crêperie Macchiato hade ingen av oss middagsplaner, så vi hamnade på min favoritrestaurang... 

... Där vi direkt blev placerade vid mitt favoritbord.
Jonny hade svårt at välja.
 .... mycket svårt.
Fast det gav sig till sist, och inom en kvart stod maten på bordet. Mmmm, indiskt..!
Jonny drack cola och var asnöjd.
Under middagen pratade vi om stort som om smått, saker vi beundrade med varandra, saker vi skäms över eller hur känslor påverkar kroppen kontra droger.

Eftersom ingen av oss ville gå hem efter middagen föreslog Jonny en till fika. Så vi stack till de få platserna som är öppna efter 21 - Wayne's.
Där åt vi varsin bakelse och fortsatte prata till dess att klockan blivit alldeles för sent för sådana dumheter. Jag följde Jonny till tåget där våra samtalsämnen fortsatte och fördjupades, och när jag sedan lämnat av honom hade jag många nya rika tankar och känslor att bearbeta. Alltså jösses, livet.

Så tji fick jag, denna föreläsningsfria dag, när min sagt effektiva pluggdag blev en socialiseringsdag istället. Men sådana behövs också, då och då.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)