Lösenord

torsdag, september 17, 2015

Far, kebab och cronut (CRONUT!)

Så var det en dag, i Stockholm, när fader och jag skulle ut på lunch. Fader var sugen på kebab. Fader och jag åkte till Kebab House mitt i Stockholm. Fader beställde mat till oss och jag fotade fader bakifrån.
Jag har inte ätit kebab på två år, tror jag inte! Det var liksom inte prioritet i Paris, när det fanns så mycket annat att besmaka...

Men här beställde vi varsin kebab i franska och cola till det. Det var himlans gott.
Så frågade fader om jag ville ha en efterrätt från 7Eleven. Besviken att yoghurtglass-maskinen var ur funktion höll jag på att tappa hoppet, innan jag till slut fick syn på detta..
.. Och låt er inte luras. Det står "Doissant", men det är en livs levande cronut. EN CRONUT! Jag har letat efter en cronut ända sedan jag såg den första salivdrypande bilden på instagram för mer än ett år sedan, men aldrig fått tag på en. Förrän nu.
Cronut, alltså. En blandning mellan croissant och donut. Ett lyckligt äktenskap med ett ännu mer lyckat kärleksbarn. Jösses. Åh. Ja, tack. Den var makalöst god. Makalöst god, verkligen. (Tack, pappa.)


#55: Äta en cronut - check! 

3 kommentarer :

  1. VILL OCKSÅ SMAKA CRONUT!!!!! men vad konstigt att kalla den Doissant?

    SvaraRadera
  2. Crount? Aldrig hört. Måste testas! Tack Emelies pappa =)

    SvaraRadera
  3. Cronut låter ju supergott. Jag älskar crossianter och munkar så detta låter ju helt perfekt. Undra bara vart man hittar dessa! Känns inte som Växjö har såna här specialiteter.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)