Lösenord

lördag, augusti 01, 2015

Passages de Paris, del 2

Så fortsatte projektet med passagerna, och här kommer lite bilder på de nästkommande gångarna jag nästlade mig in på.

#5: Passage Dauphine
Passage Dauphine var en öppen passage mellan flera hus, som visade sig som en liten innergård med ett vego-inspirerat litet café, mycket växtlighet och vättande fönster från lägenheterna runtom.


#6: Cour du Commerce


Cour de Commerce ligger precis vid Odéon, och det är en av de mest hemtrevliga och pittoreska lilla gränderna jag sett. Mysig, gammeldags och så äkta, på något sätt.


#7: Passage Bourg l'Abbe
Längre norrut finner man även Passage Bourg l'Abbe, som är en smalare och helt inglasad, rak passage.


#8: Passage de Grand Cerf 


I stil med Galerie Vivienne imponerade Passage du Grand Cerf på mig mycket med sin höjd oklanderliga glastak och fräscha interiör.

---

Det var andra upptäcktsfärden i min passage-jakt, och nu har jag tagit mig igenom nästan hälften av Paris mest kända.


3 kommentarer :

 1. Emelie tittar du nåt på Svtplay?? Ligger så många bra och fina kortfilmer uppe nu bl.a "Bara lite till" som är superfransk med boulangerier och bakelser

  SvaraRadera
 2. Hej Emelie! Jag har följt din blogg ett bra tag nu då jag blir så himla inspirerad av dina Parisäventyr. Jag älskar Frankrike och kulturen, men känner mig verkligen inte redo att ta steget att flytta dit. Inte för kulturen, men språket. Trots franskaundervisning alla skolår känner jag mig så vilsen varje gång jag semestrar i landet. Hur mycket franska kunde du när du bestämde dig för att flytta, och hur vilsen kände du dig i början? Har bott en vecka i fransk värdfamilj i Paris och har upplevt hur svårt det kan vara, framför allt med språket. Antar dock att man kommer in i det.

  Blir så glad om du är gullig och berättar lite om dina upplevelser. Hjälp en vilsen 19 åring :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Amanda: Jag önskar att jag kunde, men det brukar blockas när man är i Paris (redan försökt med Historieätarna)... Men tack för tipset - kanske ligger uppe när jag kommer hem?! Vill se!

  Louise: Jag skickar ett mail på studs!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)