Lösenord

torsdag, augusti 13, 2015

Paris: Ett foto (i timmen) lite då och då

En ledig dag tänkte jag dela med mig av, i det bloggtrendiga formatet Ett foto i timmen lite då och då. Egentligen är det ju inte prick ett i timmen, utan ibland fyra i timmen eller en varannan timme, men.... Vi kör!


09:00 - Vaknar upp av en skvalpande fontän, lite bekant halvsvullen i ansiktet efter att ha gnuggat nyllet i en alldeles orättvist gosig kudde.
10:00 - Har pallrat mig in i duschen (inga bilder härifrån tyvärr) och lyckas se rätt anständig ut.
10:02-05: Selfie-shoot. Lägger ut en bild på facebook som får kommentaren "trop mimi" (så söt) och känner hur det mediainfluerade självförtroendet stärks. (plus äcklas lite av mitt eget bekräftelsebehov).
11:00 - Har gjort i ordning pique-nique, och belägrar mig med ett korsord i Jardin du Luxembourg.
13:00 - Har tröttnat på att sitta still och tar en promenad istället. 
Bockar av mina sista passager i mitt passage-projekt och känner mig jäf-ligt lyckad som person, rent generellt.
15:00 - Har redan ont i benen, så jag går hem och sätter mig framför bloggen. Bloggar. Bloggar. Bloggar. 
16:00 - Möter upp min kollega, tillika charmiga italienare i parken vid jobbet när han slutat.
16:10 - Vi hamnar i Jardin des Tuileries på en skuggplats, placerar oss under ett stort träd och börjar babbla om allt och inget. 
17:00 - Vi är fortfarande kvar på samma gräsplätt - italienaren fem cigaretter senare och vi båda inne på det sjätte existentiella samtalsämnet trots att ingen av oss har franska som modersmål.
18:30 - Vi skiljs åt och planerar ses efterföljande dag efter jobbet, och jag åker för att handla lite matvaror till studion. Sedan går jag hem.
20:00 - Jag hamnar på mitt favoritcrêperie, där jag helt själv inmundigar min purjolök-ost-bacon-galette framför favoritkorsordet.
21:00 - Jag får in min dessert, utan att ens behöva beställa den, och får den största kulan glass jag någonsin skådat. (De vet nämligen om att jag älskar glass, och gör det till en tävling att förstora glasskulan varje gång åt mig).
21:15 - Kocken kommer ut med ett litet glas. "Qu'est-ce que c'est?" (Vad är det?) frågar jag, och får till svar: "une spécialité" (en specialitet). Han hade gjort iordning ett glas med chokladsås, vispad grädde, karamellsås och pralinbitar, bara sådär. Jag fnissar av lycka och känner mig så bortskämd.
22:00 - Jag går hem till fransosen min, och berättar om alla äventyr jag haft under dagen. Han leker retsamt att han är svartsjuk på min italienska kollega, förundras av hur jag kan äta crêpes så ofta och så pussas vi en massa.00:00 - Vi sover.

3 kommentarer :

 1. Så himla mysigt inlägg, utan tvekan det finaste "ett foto i timmen"-inlägget jag läst. Sagt det förut men måste säga det igen, du verkar vara världens goaste person! Så jordnära och äkta. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Vilken helrolig idé med en foto wrap-it-up! Vad internationellt ditt jobb verkar vara, med svenskar, italienare och en eller annan fransos antar jag? Finns ytterligare några nationaliteter representerade?

  SV: Meeh, såklart inget att be om ursäkt för! Jag kommenterar ju inte hos dig för att jag väntar mig något i utbyte, utan för att jag tycker det är roligt!

  Ibland på festivaler händer det att jag går på konserter med – för mig okända – band. Eller om det är någon kompis som drar med mig. Men annars går jag nog bara på sånt jag känner till (… om det inte är gratis då förstås, hehe).

  SvaraRadera
 3. Malin: ALLTSÅ MALIN DU FÖRTJÄNAR VÄRLDENS STÖRSTA KRAM <333 Mitt första och förhoppningsvis inte sista "ett foto i timmen-inlägg" i Paris..! Stor kram!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)