Lösenord

lördag, augusti 08, 2015

Klassisk morgon-pique-nique

Om exakt sjutton dagar sitter jag på flyget tillbaka till ett sensommar-Sverige. Jag kan knappt förstå det (och vill inte ens tänka på det) utan istället gör jag det jag är allra bäst på: att fly in i Paris.

Exempelvis flyr jag in i bekvämligheten att ta mig en morgon-pique-nique i Jardin du Luxembourg.
På en parkbänk vid de klassiska, gröna metallstolarna som är kännetecknande för Paris parker.
Och äter en vallmobrö-baguette från PAUL tillsammans med ost, skinka, sallad och tomat. 
Jag spanar ut över omgivningen, tjuvlyssnar på franskan och plirar på sparvarna som närmar sig när jag suttit still ett längre tag.
Det är något jag verkligen kommer sakna
att kliva upp, köpa färskt bröd, göra i ordning en matsäck och ta en pique-nique i en park. 

3 kommentarer :

  1. Nog kommer du sakna detta alltid, det och mycket mer... Paris blir som en oläkbar längtan i bröstet. Jobbigt, men också livgivande på något vis! Jag längtar givetvis redan tillbaka, efter tre dagar hemma... Bara att se fram emot nästa besök (och du är ju välkommen tillbaka till Paul/Paris, gläd dig åt det!)

    SvaraRadera
  2. Men duu, allt det där, kliva upp, köpa färskt bröd, göra i ordning en massäck och pique-niquea i en park kan man göra i Stockholm också! Kanske att du får lyssna på stockholmska och skator istället för franska och sparvar, men det är inte fy slam det heller ;-)

    SvaraRadera
  3. teruko: Om det är någon man ska lita på när det kommer till sådana saker, ja, då är det dig... Jag kan tänka mig att vi kommer ha lite liknande tankar och känslor om Paris när jag väl flyttat härifrån.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)