Lösenord

torsdag, juli 02, 2015

Say "cheese"! (ou « ouistiti » ! )

Något av det bästa med att bo i Paris, är den sociala acceptansen och oförsumbara lättillgängligheten av ost... Ett fromagerie har så många ostar att jag inte vet var den ena börjar och den andra slutar; alla med unik karaktär, konsistens och lagringstid. Det är helt makalöst vilket arbete som går in i en perfekt ost, och kanske är det därför fransoserna med all rätt aktar denna mejerivara så högt? 
Dessutom är många av den exportförbjudna, och innebär att de måste stanna inom landets gränser.
Sedan jag flyttade till Paris kan jag bli så grymt sugen på ost, helt spontant. Det bästa är så att skära sig en rejäl ostbit, eller som i detta fall... Bara ta en rejäl tugga direkt från osten. Här ser ni mig och ett praktexemplar av hårdosten comté - en av mina favoriter tillsammans med beaufort, mimolette, gruyère... Dessa tillsammans med en bit varm, nygräddad baguette... Mmm...!
Tar man en bild samtidigt kan man ju passa på att säga "cheese"!. ... 
(Eller "ouistiti" som man säger i Frankrike - som egentligen är namnet på en art apa..)


4 kommentarer :

 1. Jag ÄLSKAR gruyere o kan tugga i mig en hel bit precis sådär :D

  SvaraRadera
 2. Sara: Jamen SÅ GOTT verkligen!

  SvaraRadera
 3. JAA GRUYERE ÄR DEN BÄSTA OSTEN <333333

  Svar: Ja visst har det varit oerhört lärorikt!! Jag är hemskt nöjd med hela grejen. Så himla bra att lära känna sig själv lite.

  SvaraRadera
 4. Hur LUKTAR det där inne i ostbutiken? Jag gillar ost, men jag gillar inte riktigt doften (stanken?) av ost. vilken är din favoritost? O så en snabbfråga: Präst eller Herrgård?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)