Lösenord

måndag, juli 20, 2015

Lackande svett i dåligt ventilerad källarlokal

Två gånger i veckan har jag hållit igång träningen här i Paris, på mitt sedvanliga Friskis och Svettis. Nu när det är semestertider och jag jobbar heltid, så blir träningspassen betydligt färre - men vad gör väl det, när värmeböljan trots detta får en att svettas som efter rena maratonet.

Häromdagen hade jag däremot en lucka att sticka iväg till träningssalen, som ligger precis uppe vid Moulin Rouge. Vägen in är en liten gränd som ser ut såhär, alldeles pittoresk och tjusig.
Mycket tjusigare än mig efter ett pass, intygar jag. Svetten lackade och rann som om jag redan tagit en dusch, och jag var röd som en tomat i ansiktet i en halvtimme därefter. Berodde lika mycket på saxhoppen som på värmen av 30 glada motionärer i en dåligt ventilerad källarlokal, kan jag säga er!
Det är en sak med träning. Jag avskyr träning. Jag avskyr att svettas, att anstränga mig, att andas okontrollerat. Jag avskyr träning innan, jag avskyr träning under, men.... jag älskar träning efteråt.

För då har jag varit snäll mot mig själv och så duuuuuktig.


3 kommentarer :

  1. Jätteduktig, verkligen! Att först ta dig ända dit och sedan göra något (bland andra... )du ogillar och detta i 30-gradig värme! Skickligt!

    SvaraRadera
  2. teruko: Jag tackar och bockar! Det är inte lätt, vill jag säga, men jag har också en bra ursäkt i att i augusti finns inga fler pass tillgängliga (dvs: jag kan dega i soffan med gott samvete hela augusti!).

    SvaraRadera
  3. Här på Rhodos känns det typ som ett träningspass att röra sig mellan solstolen och havet, sååå sjukt varmt! Svettas som en gnu bara av att vara liksom. Jag gillar kontrasterna, tänk vad roligt att komma igång mer regelbundet med träningen sen då du fått sakna den lite över sommaren. Om du nu saknar den lite?

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)