Lösenord

fredag, juli 24, 2015

Första hemmadejten i nya studion

Så kom en dag... (en sådan då jag inte upplever filmiska ögonblick ensam på restaurang) ...när jag och fransosen hade bokat hemmadejt i min nya studio. Eftersom det var en av få dagar det inte var svinvarmt, så passade jag på att ha på mig mina favoritsnickarbyxor. Dessutom var jag riktigt längtansfull inför att få träffa honom igen.
Jag lade inget krut på speciell matlagning - det blev pasta med ketchup. En helt ny upptäckt för fransosen, som menar att ketchup i Frankrike endast används för pommes frites. Allt annat är orimligt. Vilket för mig är helt vansinnigt, eftersom vi i Sverige använder ketchup till i princip allt.

Hur som haver så tycker han om det (!) och vidare kunde jag skina lite med desserten...
Viennoise chocolat (chokladbröd), Moelleux au chocolat (chokladkaka), Gourmandise (smördeg med vaniljsås och chokladbitar) och en Tarte au sucre (sockerbröd).
*fördelen med att jobba som boulangère (eller "sockerbagare" som min fina bloggkollega kallar det)*
Allt detta gottiga tog vi och delade på som dessert.

Till det var fransosen helt lamslagen av min utsikt. Jag ertappade honom vid fönstret flertal gånger, trånandes ned på torget Place Saint-Sulpice. Han fick även några fina kamerabilder, som han snällt ville dela med sig till bloggen.
Han delade även med sig av denna bild, som är på vägen mellan hans och min studio. Ser ni högst upp i byggnaden som tornar upp sig över trädkronorna? Ser ni det lilla fönstret som lyser illgult?
Det är mitt köksfönster!

5 kommentarer :

 1. Älskar att läsa din blogg. Tar mig tillbaks ca 13 år i tiden.. Tycker bara att det är så synd att du ska åka hem. Har skrivit det förr, du hör hemma i Paris :)

  SvaraRadera
 2. Som jag blev pikad för min ketchup-konsumtion i Grekland av min kompis. O då är hon ändå svensk. Jag måste vara hemsk, undrar vad din fransos skulle säga?
  Desserten är för övrigt det viktigaste om du frågar mig ;-)

  SvaraRadera
 3. Gud vilken fin utsikt! Älskar det lilla torget. Hur är det egentligen att bo högst upp i lägenheter i Paris när det är sådär varmt? Nu missade du iofs det värsta (som tur är) men det känns som att det måste bli hutlöst varmt, men samtidigt så måste du komma åt de svalkande nattliga vindarna lite lättare med?

  Ketchup till pasta är ju ett måste! Den syrligheten och sötman det adderar gör det ju extra gott!

  SvaraRadera
 4. jag.SKA.skaffa.mig.sådanadär.brills. punkt.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)