Lösenord

onsdag, juli 01, 2015

Förhandspremiären av Minions

Ni kanske har följt de senaste Minion-filmerna?
Det hade dock inte jag - inte förrän jag träffade min fransos, och han berättade att han arbetade med filmerna. Redan från första stund var jag tvungen att erkänna att jag starkt ogillar de små gula illbattingarna, och han kunde knappt tro sina öron! ("Alla älskar ju minions?!").

Hur som haver har jag sedan dess tvingat mig se filmerna (mest för att se att han inte drev med mig, och verifiera hans namn i eftertexterna), och i söndags hade han bjudit mig för att vara hans plus one inför förhandspremiären av den nyaste minions-filmen!

Trots att fransosen redan sett filmsekvenserna tusentals gånger (i och med att han är ansvarig ljustekniker) så var han aspeppad på att se den... Eller kanske se den med mig?
Efter att ha foto-kapat huvudet av hans gigantiska kramdjurs-minion (usch vad jag tycker att den är creepy..) och synat inbjudan tog vi oss till Champs-Elysées, där biografen för förhandspremiären låg belägen.
Kön var lång utanför, men vi var inne på ett kick! Vi fick våra 3D-glasögon, lite små minion-presenter, fransosen valde två platser åt oss, och så slog vi oss ned.

Entusiastiskt satt han och pekade på kollegor som satt utspridda i lokalen, hejade på vissa och berättade lite om vilka scener jag skulle få se som han arbetat på.
Sedan satte filmen igång. En och en halv timme av minions-kalabalik i 3D - kulturella referenser under ett tidspann av flera tusen år och flertal skratt. Den mest markanta skillnaden från en vanlig biovisning var att här ställde man sig inte upp för att gå när eftertexterna började rulla. Nej, här verkade det snarare vara filmens höjdpunkt!
När vissa namn syntes på duken började deras familjer busvissla, klappa händerna och man bara kände hur lokalen osade av stolthet. (Likaså jag, när jag fick se fransosens namn på skärmen).

Jag tror jag upprepade fransen "c'est trop cool!" fem gånger på vägen hem från biografen, och fransosen verkade vara lika uppfylld av välförtjänt framgång som vilken maratonmästare som helst - trots sitt "mjo, ja, jag är väl lite stolt *rycka på axlarna*".


3 kommentarer :

  1. Är för gammal för att vara bekant med les minions, men man lär så länge man lever ;-) och det är ju bra att vidga sina vyer, n´est-ce pas?

    SvaraRadera
  2. teruko: Ja, de är ett synnerligen nytt explosivt fenomen i barnvärlden - men eftersom jag arbetat/arbetar med barn har jag märkt av dem rätt tydligt i alla fall... Och jag vet inte, i fallet med minions kanske du gör rätt i att hålla dina vyer begränsade ;)

    SvaraRadera
  3. Vad kuul att ni kom iväg på förhandsvisningen! Var det din första plus one? Tycker allt det är lite coolt jag!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)