Lösenord

tisdag, juli 07, 2015

Fjäderlätt med Paris i solglasögonen

I lördags hade jag min sjuttionde dejt med fransosen. Alltså dejt #70 för att åka och äta hamburgare #28. Jag klädde mig i ny, både fjädermönstrad och fjäderlätt klänning jag hittat veckan innan.
Som vanligt bojkottade vi métron och tog en lång promenad istället. Så här vacker var himlen över Seine.
Och såhär vacker var jag över Seine. 
Efter dryga timmen var vi framme, vid ett ställe i brusande, centrala Paris.
Vi beställde varsin meny - min med ost och bacon, och jag bjöd på hela kalaset (eftersom han varit så chevaleresk och bjudit förra gången). Fastän det fanns inte mycket att bjuda på - hamburgarna var makabert billiga. Och dugligt goda.


Så varsin stor läsk, eftersom vi höll på att förgås i värmeböljan. Vi satte oss på övervåningen, och fick denna utsikt genom fönstret.
Efteråt var vi i sedvanlig tappning mätta och belåtna, och fortsatte vår promenad hemåt. Alldeles lagom till solnedgång, och en fransos som blev inspirerad att ta massor av bilder...


"Emelie, man kan se Paris i dina solglasögon! Stå HELT STILLA."
Han fångade många vackra vyer, denna fransos.
Väl hos honom slappnade vi av, jag njöt lite av kvällsutsikten på hans balkong och han kollade instagram. Han är så instabesatt, stackaren.

Resten av kvällen pratade jag feminism och mitt jobbande på PAUL, hur jag snart flyttar in hos honom i fyra dagar och ett eventuellt besök till Stockholm. Detta tillsammans med skratt, ovanligt många pussar och bra stämning gjorde min kväll fantastisk och minnesvärd.


2 kommentarer :

  1. Finns det mycket vegetarisk mat i Paris? Är det lätt att hitta sådana rätter på restaurang och hur är det om man bor på lägenhetshotell och vill laga egen mat? Jag skulle gärna åka dit nämligen men har ingen aning om hur det ser ut i Frankrike med dessa saker.

    SvaraRadera
  2. Anorexiresan: Vegetarisk och vegansk mat är de dåliga på - fransmännen, de gillar sitt kött, om man säger så... Men vissa pastarätter finns det som är vegetariska, och man kan alltid beställa sin pizza utan kött, givetvis!... Men om man bor i egen studio kan man lätt laga vad man vill - förutsatt att det finns kök, såklart (för det är inte alltid givet, precis samma som med toalett och dusch). :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)