Lösenord

måndag, juni 22, 2015

Valentin - simhallens konung

Simlektionerna med Valentin har tuffat på i vanlig ordning, ungefär en gång i veckan under onsdagseftermiddagarna. Under den tiden har Valentin börjat simma ryggsim (väldigt framgångsrikt!), bröstsim (framgångsrikt) och crawl (mindre framgångsrikt). Han klarar minst 25 meter i de första två simsätten, och blandar gärna rygg- med bröst för att orka en längre sträcka.

Men den största förändringen är inte hur han tar sig fram i vattnet; utan hur han förhåller sig till det. Från att ha varit försiktig och ite motvillig till att doppa huvudet - till att fullständigt kasta sig i vattnet, dyka ned, göra kullerbyttor, helt orädd simma runt och mot botten. Skulle han mot all förmodan behöva hjälp, så sträcker han bara ut handen där han vet att jag tar alltid emot honom.Det finns så många saker som värmer mitt simfröken-hjärta; hur han säger "j'ai trop envie d'aller à la piscine!" (jag är så otålig att gå till simhallen!), sättet han småspringer på gatan för att komma till poolen snabbt, hur han ivrigt knappar in koden till vårt skåp, hur han kastar av sig kläderna och hojtar "j'y vais le premier!" (jag går i förväg!), simlektionerna när vi blandar simning med hopp, dyk och lek och hur vi sedan står och kastar vatten på varandra i den långa avslutningsduschen och höra hans kiknande skratt.

Nu börjar min au pair-tid lida mot sitt liv, och den 4 juli kommer bli den sista riktiga arbetsdagen för mig. Det slog mig inte förrän nyligen, och jag har svårt att få grepp om det... Det innebär att jag antagligen bara har en riktig simlektion kvar med Valentin...

Då är jag allt glad att jag har dessa video:s, för att minnas hur otroligt givande det är. 
Inte för att jag någonsin skulle kunna glömma det, ens om jag försökte.

9 kommentarer :

 1. Vilken himla bonus för din värdfamilj att fa privat simundervisning "pa köpet"! O vilka framsteg han har gjort, den lilla krabaten! Där far du suga at dig lite av äran tror jag, eller inte sa lite heller faktiskt ;-)

  SvaraRadera
 2. Det ä r verkligen en fantastisk känsla när man ser att man lämnar spår hos en ung människa i form av glädje och kunskap att behärska något! Ta åt dig av framstegen!

  SvaraRadera
 3. teruko: Åh, visst är det? Som simlärare i 7 år blir jag alltid lika positivt överraskad att de faktiskt LÄR sig av mig. Du om någon har väl tioårig erfarenhet av den känslan. Blir den någonsin mindre givande? :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Härligt att du lär honom! Han verkar ju duktig :) Har du läst detta inlägg och dess kommentarer? Tycker du det stämmer? :/ http://rodeo.net/niotillfem/2013/03/dress-every-day-like-youre-going-to-jimi-hendrixs-funderal/

  SvaraRadera
 5. Nej, tycker snarare att den känslan ökade med åren. (Dock inte 10 år, 38 för att vara exakt ;-)

  SvaraRadera
 6. Pingis: Oj jo... Jag kan tyvärr inte göra annat än att hålla med. Killarna är odrägliga här. Men sedan gäller det speciellt vissa områden/vissa tidpunkter på dygnet/vilka man har med sig. Inte för att det är en ursäkt att bete sig som ett svin, men, det gäller tyvärr att som tjej hitta strategier för att skydda sig.

  teruko: Men heja, då har jag massor att se fram emot! (jag menade faktiskt att skriva "tiotalsårig", men fastnade lite där)

  SvaraRadera
 7. Åh vad jobbigt! :/ Låter hemskt :o du skulle inte kunna skriva de strategierna här på bloggen när du har ork/tid? Vore hjälpsamt då jag om en månad ska dit..

  SvaraRadera
 8. Pingis: Det ska jag absolut försöka göra!! Om jag inte hinner göra ett helt inlägg om det, så skriver jag ett svar här, okej? :)

  SvaraRadera
 9. Okej! :) tack på förhand!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)