Lösenord

fredag, juni 12, 2015

Promenadvyer och trånga favoritpassager

Trots att hettan varit påtaglig denna vecka, så har jag lyckats knäppa mig några bilder i alla fall. Mellan pusten och stönen och inneboende ilska för att värmen inte tillåtit mig njuta fullt ut, så har jag förevigat dessa vyer.

En ståtlig byggnade kikar fram bakom solbadande sommarlöv.
Eller ett ensamt torn säger hej bland charmiga skorstenar.
Eller en smal allé som lurade mig från mitt planerade promenadstråk.
En trappa som ledde upp till en utsiktsvänlig bro.
Eller kanske mina favoritvyer; de små, vardagliga, oansenliga små vindsvåningarna.
Ju trängre, desto bättre. Det gör det bara mer äkta, mer verkligt, mer nära. Det är något så otroligt älskvärt med det trånga Paris, gatorna och passagerna som gör att man känner sig gömd och får ta del av en egen värld av staden.4 kommentarer :

 1. Vackert! Nästa gång jag åker till Paris vill jag utforska deras tunnelbanesystem. Sist jag var där; 2010 med mina föräldrar, så åkte vi taxi om vi skulle långt. Men det är roligare att gitta själv tycker jag:)

  Tänker du fortsätta på din utbildning i Sverige i höst eller har du andra planer? Du kanske skrivit om det redan, men jag har varit lite "bloggfrånvarande", så hänger ju inte med :p

  SvaraRadera
 2. Det är fantastiskt att skåda in i olika byggnaders fönster, när man är ute och promenerar eller tvärs över gatan när man bor på ett hotell t ex. Så många liv, så många verkligheter som döljs där bakom.
  Fascinerande.

  SvaraRadera
 3. teruko: Visst? Det är min favorit också. När det är mörkt, men vissa lägenheter har ljuset tänkt så man ser rakt in och ser hur de har det. Ofta nedifrån, så ser man en kristallkrona eller något pampigt och man kan bara inte förstå hur de lever så. Otroligt fascinerande.

  SvaraRadera
 4. Bodde en gång på ett Parishotell med insyn tvärs över gatan, varvid vi, utan att egentligen vilja det, fick bevittna ständiga gräl hela vistelsen. Dramatiska sortier ut och in genom rummen i våningen, högljudda röster, allmänt drama. Det var lite för mycket faktiskt...

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)