Lösenord

lördag, juni 27, 2015

Formation chez la boulangerie PAUL

Idag är minsann ingen vanlig dag - idag, exakt klockan 10:00, börjar min "formation" på PAUL. Det innebär att jag ska lära mig alla rutiner, alla maskiner, mina arbetsuppgifter och hur jag ska arbeta under sommaren. Eftersom det är första dagen idag, så har jag absolut ingen aning om hur det kommer bli...

Jag tänker mig att jag kommer grädda massor av croissanter, göra smörgåsar, lära mig hur man bäst viker in viennoiserier i papper, plippa på kassaapparaten och möta ett hundratals kunder med "bonjour madame/monsieur!". Men bara det låter ju magiskt.

Så här ser min arbetsplats ut:








Detta är det största PAUL i Paris, vilket innebär att de även har en kaffebar samt en restaurang kopplat till boulangeriet. Detta i samband med de dagliga baguetteköparna, piquenique-luncharna och tarte-smaskarna kommer nog utgöra ett varierande och lärorikt sommararbete.

Önska mig lycka till! (Bon courage!)

3 kommentarer :

  1. Lycka till! Hoppas det går jättebra! :)

    SvaraRadera
  2. Vraiment! Bon courage!

    SvaraRadera
  3. Bon courage! Verkar jättekul ju, härligt med ett äkta franskt bageri dessutom :) det går säkert jättebra! :D

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)