Lösenord

lördag, juni 20, 2015

Opéra Garnier et boulettes de viande

På lördagen vaknade jag och Emsi upp till storslagna planer - eller inte egentligen; helt underbart kravlösa och opretentiösa sådana.
Vi började med att väcka liv i våra djupsovande kroppar och möta dagen med en tripp till boulangeriet. Efter att vi inhandlat nödvändigheterna till en frukost-pique-nique så bar det iväg, och vi fann oss utanför dessa ståtliga guldprydda portar.Parc Monceau, givetvis! Jag stod redo med termosmuggen i högsta hugg.
När vi hittat lämplig gräsplätt slog vi oss ned på den medhavda filten, dukade fram och klickade mobilerna varma.
Här har vi Mästerfotograf Emsi in action.
Så högg vi in, till åsynen av denna omgivning. Parc Monceau är en fasligt vacker park i min mening, med mycket grönska, olika trädsorter, välskulpturerade statyer och även vattendrag och dammar.
Så blev det *SeLFiE-TiMe* (här har vi ett, av mig opartiskt, urval).
Efter att ha slöat på filten ett bra tag, med genomgående selfie-sessioner, så bestämde vi oss för att göra något mer sofistikerat av dagen. Opéra Garnier är en plats jag länge velat besöka, men som på grund av egentligen försumbara förhinder och lathet inte blivit av. Men nu tog Emsi och jag tag i det.
Men bara för att man är kulturell och världsvan, så betyder det inte att man inte är fabulous.
Ännu mer fabulöst (diskuterbart) var emellertid interiören. Men se bara!
Och sedan tog det slut på vårt sofistikerade, kulturella konto och vi började balla ur igen.
*femtusen bilder senare*
Och när vi njutit av synen av våra egna nyllen i mobilkameran, så njöt vi även av denne från Opérans balkong.
Alltså kan jag därmed nu konstatera:
#23: Gå in i l'Opéra Garnier - check! 

Sedan sade det pang och en trötthet kom över oss båda två. Vi tog bussen direkt hem och kastade oss i säng. Strax var det dags för mig att hämta pojkarna i skolan och jobba fredagspasset, medan Emsi skulle ut på egna äventyr....
... Men när jag kom hem igen var hon redan hemma, och vi satte igång med vår midsommarmiddag. Vi körde halvklassiskt/halvbekvämt, och det blev en måltid med köttbullar och makaroner, ketchup, baguette med smör samt broccoli.
Efter att vi väldokumenterat måltiden så var det dags att korka upp midsommarvinet! I brist på korkskruv pressade vi en sax i flaskan (*gENiDRag*) och helt plötsligt sprutade vinet åt alla håll. Vi båda skrek i någon sekund för länge innan vi tystnade och insåg vad som hade hänt - korken hade skjutits ned i flaskan och motdraget hade skvätt ned hela Emsi med vitt vin.
Det skrattade vi gott åt efteråt, kan jag säga, och Emsi drack trots incidenten villigt ur flaskan med en flytande kork inuti. Maten var precis som en måltid skall vara - mättande. Och god, dessutom. (Fast å andra sidan; hur kan det gå fel med köttbullar, makaroner och ketchup?).

Kvällen avslutades sedan med film, te, melon och antagligen en och en annan kaka för mycket.
.... Ochi dag har vi bara för- och eftermiddag tillsammans, innan Emsi tar bussen tillbaka hem...

1 kommentar :

  1. Vad söta ni är!
    Hihi, typiskt svenskt, att inte spilla en droppe alkohol ;)
    Vilken hejdundrande god midsommarmiddag!
    Nu har jag missat ngt, bussen hem? Ska hon åka buss hela vägen till Sverige eller vart bor hon?

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)