Lösenord

lördag, juni 06, 2015

Brownie

Så satte sötsuget in igen, och jag kikade in i boulangerie-disken för att se vad som skulle bli dagens goûter (mellanmål). Det tog inte lång tid med tanke på period denna månad och aktuella cravings, och få syn på det som onekligen skulle förgylla min dag, kalorimässigt.
Brownie
med valnötter
En massiv valnötsbrownie.Förutom att jag var lite sur för att jag fick en hörnbit (alla vet ju att det godaste krämigaste är i mitten av kakan!) så åt jag med god aptit, och den smakade precis som mina drömmars brownie.


Gigantisk och chokladig. Vad mer kan man begära?


På rankningslistan står:
#1 Croissant aux amandes et nutella, #2 Torsade au chocolat, #3 Tresse au sucre, #4 Turbichoc, #5 Brownie, #6 Pave chocolat caramel, #7 Pain Suisse, och #8 Brioche au chocolat.

8 kommentarer :

 1. Oj ta mig tusan, den var minsann rejäl! Snacka valuta för pengarna! En hedervärd femte plats, inte dåligt.
  Lösenordet är samma som innan, anv. namn "Privat" =)

  SvaraRadera
 2. Tack för tetipsen! 5 koppar?? Wow jag trodde jag drack mycket te med mina 2 koppar haha. 5 koppar måste väl innebära ständiga toabesök :o Hur som haver.. Vet du några bra och prisvärda klädbutiker i Paris som du kan rekommendera? :D

  SvaraRadera
 3. Anonym: Haha, ja, jag lever på gränsen, så att säga (med otaliga toalettbesök, varav 5-7 av dem pågår under nattetid).... Men vad gör man inte för sin favoritdryck? Bör verkligen försöka trappa ned.
  Klädbutiker? HAHA, jadu, jag är inte modedonnan, precis. Jag hejar på HM, jag! Men en fransk butik jag älskar är NAFNAF. Där har de uuursöta klänningar, som kostar mellan 30-60 euros, ofta. Lite dyrt, men ofta väldigt värt för klänningarna.. Ouf. Fina.
  Men egentligen har jag ingen aning om klädbutiker, jag beklagar.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Älskar hur du alltid är så snäll och besvarar alla frågor bland kommentarerna, visar hur schysst du är :) Tack! :D

  SvaraRadera
 5. Anonym: Nämen, vilken oväntat fin kommentar! :') Tack själv du! Kommentera gärna mera, om allt och ingenting. Lyser upp min blogg något otroligt och gör den mer levande! (Plus att det gör mig glad).

  SvaraRadera
 6. :) Skönt att du gillar kommentarer! Känner mig lite irriterande som ställer frågor haha men en sista bara - skulle du möjligtvis kunna lägga upp tips hur man packar eller måhända lägga upp din egen lista för en person som ska vara au pair/plugga i paris ett år? :)

  SvaraRadera
 7. Anonym: Oj, det var inte en lite maffig fråga..! Ska försöka göra mitt bästa, så gott det går.

  Lista är egentligen alltid viktigt att göra - jag tror jag gjorde fem stycken innan jag åkte. Men det jag har att rekommendera, det är att packa ned det essentiella (pass, mobil, plånbok, biljetter, tandborste, favoritgosedjur).. och så ska jag ge tips som jag insett varit ovärderliga:

  1) Packa inte massa kläder. Nä, gör det bara inte. Du kommer vilja köpa nya i vilket fall, för så fort de där kläderna hamnar i din au pair-garderob kommer de kännas svenska och tråkiga. Jag tog bara med mig mina favoritkläder, men ville genast slänga hela köret. Ta därför med lätt med kläder, bara en av varje sort, så du kan köpa nytt!

  2) De kläder som du BÖR packa, om du inte har vänner som kommer på besök och kan släppa av senare, är vinterskor + vinterjacka + halsduk. Jösses, det är dyrt som attan att köpa här annars.

  3) Osthyvel. DE HAR INTE OSTHYVEL.

  4) Korsord var ett måste för mig; en bra bok; dagbok. Lite svenska grejer att underhålla dig med till dess att franskan sitter nog för att franska medier ska vara tillräckligt.

  5) Alltså, Liptons Blackcurrant-te finns inte här, om du gillar te. Just sayin', like we talked about earlier.

  6) Tandkräm, solkräm och hudkräm - varför kånka? Det kan du köpa här på Monoprix. (Så länge du inte misstar shower gel för hudkräm, som jag råkade göra hela TVÅ gånger och smörjde in mig med tvål efter jag torkat mig..)

  7) Skriv en bucket-list! Typ det roligaste i hela vida världen.

  Annars? Nej, men tänk, dator, extern hårddisk, kamera/minneskort och sådant som kan föreviga vackra ögonblick :)

  SvaraRadera
 8. Det var väldigt hjälpsamma tips! Tack snälla du :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)