Lösenord

fredag, juni 26, 2015

"Avec une grosse boule de glace, s'il vous plaît!"

Så när dagarna flyger förbi i racerfart, då inser Emelie att hon måste springa minst lika snabbt för att hinna med alla de fantastiska saker hon älskar med Paris. Ett av dem är att äta crêpes - något som inte alls är lika lättillgängligt och fantastiskt som i Stockholm, och därför fortsatte jag min tradition med att gå ut och äta ensam på restaurang....

Jag blev bemött med stora leenden när jag kom innanför dörrarna, och servitören sade "votre petite table au fond est occupée, je suis désolé, mais.." (ditt lilla bord längst in är tyvärr upptaget, men..)

Istället fick jag ett bord som såg ut över de andra borden och entrén, och det var knökat med crêpes-sugna restaurangbesökare. Jag var minst lika nöjd för det!
Jag beställde in en annan galette än den klassiska denna gång, och valde en med purjolök, crème fraîche, emmentaler-ost och bacon. 
Alltså det är min nya favoritgalette. Balansen mellan syrligheten i crême fraîchen, sötman och stinget i löken, sältan från baconen och umamin från osten.... (har tittat alldeles för mycket på Masterchef).

Men efterrätts-crêpen, den experimenterar man inte med! Servitören sade direkt "Vill du ha din vanliga?" och jag nickade storleendes. "Avec une grosse boule de glace, s'il vous plâit!" (med en stor kula glass, tack!)Och det... det fick jag, minsann! Jag kikade över till kocken på andra sidan köksbänken, satte fingrarna mot munnen och gjorde en stor *MWAH*-gest samtidigt som jag öppnade handen (ni vet, som stereotyp-italienare gör! Bellissimo!).

Ännu godare än vanligt - hur det nu är möjligt.
Jag betalade för mig, och i dörren ropade servitiören "À très vite!" (Väldigt snart igen!) och jag gick hem genom ett mörknande Paris.

3 kommentarer :

 1. Det sista såg juuuu sååå gott ut :D

  SvaraRadera
 2. Hahaha och så klart korsordet i bakgrunden! Men guuuu så gott det ser ut alltihop. Din Masterchef-beskrivning var så on point.

  Svar: Åh jag menade att jag ville lära mig om jag kunde "klara mig" på en teknik eller om jag behövde flera. Men tack så mycket!

  SvaraRadera
 3. Men åååh blir lycklig av att läsa detta! Hur mysigt låter det inte, stammis-ställen är det bästa!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)