Lösenord

lördag, maj 09, 2015

Torsade au Chocolat

Ännu en dag när mitt favoritbakverk nutella-croissant var slut i boulangeriet, så fick jag vara spontan och välja något annat. Perfekt, egentligen, eftersom jag då får testa på ett helt nytt bakverk! Denna gång fastade min blick på denna.

Torsade au chocolat
Snurrad smördeg med vaniljkräm och chokladknappar
Som alltid när man köper något från boulangeriet så vet man aldrig vad det egentligen är för något. Det står inte precis en beskrivning nedanför, och det är helt enkelt bara att chansa och se.
Det första jag märkte var att brödet inte alls var i brioche-typ, som det vanligvis brukar vara. Nej, det var spröd smördeg i flera lager, som smälte i munnen - lite som en croissant. Supermumsigt! Sedan kom jag längre in i flätan och fick mig choklad och vaniljkräm, och det blev bara bättre och bättre.
Jag som tänkt spara den till efterrätt på kvällen råkade sluka den innan jag skulle gå till jobbet vid 16-snåret - men jag tror det bara talar för hur god den faktiskt var. Jag blev mycket imponerad, och den knep sig en säker andraplats!

På rankningslistan står:
#1 Croissant aux amandes et nutella, #2 Torsade au chocolat, #3 Tresse au sucre, #4 Turbichoc, #5 Pave chocolat caramel, #6 Pain Suisse, och #7 Brioche au chocolat.


5 kommentarer :

 1. Alltså dessa inlägg! Dör varje gång.

  SvaraRadera
 2. Wii vilken rolig lista! Visst är bakverken rätt så snarlika varandra? Vilket är ditt favoritbakverk i Sverige? Föredrar du kex eller kakor/bakverk?

  SV: Dina kommentarer har kommit fram, bara att jag inte förrän nu kunnat godkänna dem. Jag hoppas de är klara med uppdateringen av site:n snart alltså. Blir att ligga lite lågt ett tag till för min del tills dess.

  SvaraRadera
 3. Alltså att jag aldrig sett detta bakverk är verkligen fy skam.

  SvaraRadera
 4. Pröva på massa nytt! Så kul att läsa (nörd)

  SvaraRadera
 5. Sofia: Haha, vad bra! Ska ske! (ps. älskar nördar)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)