Lösenord

fredag, maj 29, 2015

Ruggigt glad för laggande facebook-samtal

Idag lyckades jag få ett tjugo-minuters facebook-samtal med min farmor och farfar, och det gör mig...
såhääääär (typ, till synes ruggigt!) glad.
Vilket vanligtvis är omöjligt, eftersom det är för dyrt att ringa, för att Skype inte fungerar på deras dator och för att jag väldigt sällan har tillräckligt starkt internet. Det här leendet ska jag nu hålla kvar hela dagen, förkylningens enträgenhet till trots!

5 kommentarer :

 1. Hej Emelie! Jag funderar på att bli au pair i Paris och försöker se över min budget, har läst att Navigokortet kostar 60 euro per månad, vilket är rätt mycket.. Anser du att ett sånt kort är nödvändigt, eller kan man ta sig till fots om man får en familj i centrala Paris? Och vad använder du för abonnemang i Paris? :D Frös du ditt svenska? Har hört om något 'Free' abonnemang som ska kosta typ 20 euro per månad men inte riktigt säker.. Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Hej! Visst, Navigokort är dyrt men DEFINITIVT värt det, även om man bor mitt i smeten. I början tänkte jag som du, att det kanske inte är nödvändigt, men samtidigt... När det regnar/snöar/är iskallt/man är skittrött... Då behövs det. Eller om man är lite sen någonstans, eller ska ut med sina vänner. Plus att vissa kvällar kan det vara farligt att traska omkring mitt i Paris hela själv - då vill man snarare hem fort. Men om du ska bli au pair är chansen stor att DE betalar ditt Navigokort, och det brukar ingå i kontraktet. Detsamma med telefon (de vill ju kunna nå dig) och då behöver du inte oroa dig för det också. Jag har SNF RED som familjen betalar mig, men det kommer jag ge tillbaka när jag sedan slutar. Jag själv "frös" mitt Tele2-abbonnemang, som startade igång här förra månaden (man kan inte frysa hur länge som helst) och tänkte börja använda det som vanligt sedan. :)

  Besvarade det dina frågor? Har du fler? :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack för svaren! Navigokort kanske är en bra idé isåfall! Jag hoppas att värdfamiljen betalar för telefon och Navigo men eftersom jag inte hittat en familj än så räknar jag med kostnaderna för säkerhetsskull. Kan du berätta mer om SNF red? Hur många gratis samtal ingår och hur mycket kostar den? Är det bara att sätta in sim kortet i sin iphone? Och förlåt om jag missförstod men menar du att du ska använda ditt tele 2 abonnemang i paris när den inte längre går att frysa? :)

  SvaraRadera
 4. Men så roligt :D Kul när det fungerar!

  SvaraRadera
 5. Laggande internet borde vara förbjudet; sååå frustrerande! Vad kul att ni fick till’et tillslut.

  SV: Jag skulle säga ja, även om det såklart blir mer under sommarhalvåret. Eller naae, egentligen är det precis lika mkt skoj även under vintern!
  Jag brukar försöka komma ihåg att svara på båda ställena, men jag ska tänka på det ännu mer i framtiden, sorry =)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)