Lösenord

torsdag, maj 14, 2015

"Ravissante" inför aubergine-middag

Redan dagen efter min park-pique-nique hade jag och fransosen talat om att träffas. Både för att det är allmänt trevligt - men också lite för att passa på, eftersom han på söndag åker iväg på semester en vecka. Hur som haver så var det rena kastrullkoket i Paris, vilket vill mena; varmt så in i helskotta. Alltså 30 grader och sol. Alltså jag skämtar inte. Skämtar. Inte.

Jag klädde mig således i min favoritklänning med snörad rygg och kände mig alldeles passande klädd för det onaturliga majvädret.
Och så var jag lite cool också; passade på eftersom det var sol.
Efter en vanlig dag med skola, upphämtning av mina favoritpojkar, avspring i parken, bad, pyjamas, middag och nattning var jag redo för att ta mig ut för dejten. Inte förrän kvart över nio hamnade jag hos fransosen, där han mötte mig när jag klev av bussen.

"Ravissante" (hänförande/förtjusande) var det första han yttrade, och jag kunde inte vara mer nöjd med den kommentaren. (hihi)

Vi bestämde oss för att laga middag hos honom, och efter en snabb visit i kvarterets monop', så stod jag i köket och rörde i grytorna. Det blev en simpel rätt - aubergine i tomatsås med pasta och lufttorkad skinka.
Och så lite kakor till efterrätt.
Mer hann vi inte den kvällen, innan vi var tvungna att lägga oss inför morgondagens arbete. Men det var inte illa det. (Fast nackdelen är väl att jag glömde min tandborste men ÅHÅJAJA man har väl haft värre problem i livet kanske.)

4 kommentarer :

 1. Att "glömma" något är ju också en bra klassiker för att säkra framtida möten... ;-)

  SvaraRadera
 2. teruko: Haha, exakt!! Men tyvärr ses vi inte förrän imorgon, så jag tog tag och köpte en ny tandborste. Han skrev ju snabbt efter och påminde mig om att jag glömt den.. ;)

  Tack och lov verkar våra möten vara rätt säkrade sedan, och det faktum att jag "tvingas" bo hos honom fyra nätter när jag är mellan bostäder...

  SvaraRadera
 3. Ja, jag trodde sannerligen inte att du behövde ta till något knep för att ni ska träffas... Ravissante var ordet!

  SvaraRadera
 4. Ibland är det ju det enkla som är det allra godaste =) Har du sett filmen ratatouille? Har du nagra tips pa bra franska filmer?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)