Lösenord

fredag, maj 29, 2015

Le Café des Chats

När jag var ute och promenerade i Le Marais den där dagen, så ramlade jag över detta lilla café... Ett katt-café! 
Eftersom jag inte har en katt kände jag inte att jag ville gå in, men nyfiket plirade jag ändå in genom fönstrena där jag såg flera kattägare sitta med en pocketbok, en vän och en kopp espresso. Katterna låg utspridda runtomkring på kuddar och i sofforna, och det såg ut så avslappnat och lugnt ut..
Nog har jag hört om hundcaféer och dylikt i Stockholm, men kattcaféer har jag aldrig riktigt förstått. Jag tänker, hundcaféerna är ju till för att hundarna ska socialisera och leka med varandra. Det känns väldigt sällan som katter vill "träffa vänner" och leka på samma vis som hundar gör.

Kanske därför det blir så lugnt i ett kattcafé, där var och en misse går och lägger sig i sitt eget hörn. Och kanske en skön tid för husse/matte att varva ned utan att känna att de negligerar sin katt. Eller... Vad vet jag. Spännande koncept, tycker jag, och så typiskt Le Marais...


7 kommentarer :

 1. Är du säker pa att man tar med sin katt? Det finns kattcafé i Wien ocksa, men det innebär att cafét har flera katter som man kan gulla med (om katten vill : ). Verkar ga väldigt bra :)

  SvaraRadera
 2. Iiiih! Visste du att mitt andra namn är crazy-cat-lady?! Eller nästan i alla fall ;-) Det finns ett sådant café även i Wien! Då jag hade besök av min soulmate och crazy-cat-lady kusin var vi givetvis där! Dock givetvis hade jag slut på batteri i kameran. Huur retligt?! Får nog bli ett till besök här framöver!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad jag har förstått så tar du inte dit din egen katt utan typ alla katter som är där tillhör cafeet. Så om någon känner att de vill ha lite sällskap av katter en eftermiddag så går man dit. Testa!

  SvaraRadera
 4. Hana: Åhå, är det så? Vad spännande! (och ännu konstigare...) Men en himla fin idé :)

  SvaraRadera
 5. Finns ett sånt i Köpenhamn också :-)

  SvaraRadera
 6. Japp som ovanstående säger så "tillhör" alla katter på katt-cafét i marais själva cafét :)

  SvaraRadera
 7. Andrea: Haha, det sprider sig!! Men en himlans rolig idée, alltså!

  Hanna: Tack för info :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)