Lösenord

tisdag, maj 05, 2015

La Promenade Plantée

En av dessa soliga dagar under semestern, så kom jag på min gamla idé att gå längs Promenade Plantée. Det är en 4,5 kilometers vandring, ett grönskande och bevuxet gammalt järnvägsspår, som man byggt om till promenadstråk. Här växer blommor, det finns dammar, träd och så det bästa av allt - en utsikt ned över Paris och allt tumult som pågår nere på gatorna.

Jag har snuddat lite vid Promenade Plantée förut, men har ivrigt väntat på att få göra det under våren, när alla blommor slagit ut och det riktigt luktar vår.
Promenaden går mellan Bois de Vincennes, precis vid östra gränsen till Paris, in mot mitten och avslutas vid Bastille
Så sjukt fint hur man kan se rakt horisontellt mot höga, franska byggnadshus. Jag som är så van vid att stå i och svärma i grodperspektiv.
Och så titta ner och leka "Härskare över Paris". Min nya favoritlek! *ondskefullt skratt*
Så svärma lite till...
"Nous laissons pousser la flore naturelle" - Vi låter den naturliga floran växa.
Så försökte jag kika in i dessa människors sovrum.
Knasigt nog var jag mer förundrad av alla hus än av växterna runtomkring mig...
Det var riktigt magiskt faktiskt, att höra fåglarnas lyckliga kvitter som till och med överröstade bilbrummandet nedanför... 
Sista delen av promenaden befinner sig på marken, och man får även gå igenom ett par mörka tunnlar... 
Promenaden tog inte alls lång tid, utan en behaglig fyrtio minuter innan jag ankom till Bois de Vincennes och utkanten av Paris. Nöjd och promenadlycklig vad jag, som vanligt, och kunde mentalt bocka av ännu en bucketlist-punkt.


#18: Gå La Promenade Plantée som en vårpromenad - check! 

4 kommentarer :

 1. Det är verkligen en underbar promenad, på många sätt! (Har gått där flera gånger, sommar och höst, men aldrig på våren.)Kobinationen storstad, grönska och höjdperspektiv är jättehärlig!

  SvaraRadera
 2. teruko: Javisst? Jag har själv varit där på både hösten och lite på vintersnåret, men har väntat länge för att se allt blomma ut! Gissar att det är lika fint på sommaren också, när det är riktigt-riktigt varmt..!

  SvaraRadera
 3. Det är det! Finns då massor med underbara blommor, t ex rosor av en mängd olika sorter. Och de vackra husfasaderna är ju där även då... Så, du får ta en ny vända i sommar ;-) !

  SvaraRadera
 4. Men gud så FANTASTISKT vackert och fint! Vad mycket vår det är där!

  Svar:
  Visst kommer det vara en sjukt stor omställning, jag har aldrig bott såhär långt från city som jag kommer att göra nu, men det kommer bli så himla bra tror jag! Och just nu lutar det nog åt ett rött hus, lite klassiskt sådär!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)