Lösenord

söndag, maj 24, 2015

Fransk caféfrukost med atmosfär och sockerfläta

Så en vanlig ledig förmiddag, så hade jag inte storslagna planer (det händer faktiskt väldigt sällan att jag har det på förmiddagarna)... Helt plötligt kände jag en stark lust att sätta mig på ett café, småblogga, plugga och äta frukost.

Detta hör inte till vanligheterna. En halv baguette kostar 7.50 på café i området där jag bor, och det kan man få till hos det lokala boulangeriet för 0.60. Man kan alltså lätt säga att man betalar för atmosfären snarare än något annat.

Men just denna förmiddag kände jag att atmosfären var precis vad jag var ute efter. Jag tog mig ut mot rondellen Victor Hugo, inte alls långt ifrån mig, och tog ett bord som överskådade restaurangdelen.
Jag beställde in det simplaste simpla - en halv baguette med sylt, smör och en kopp te
Sedan installerade jag mig med dator, kopplade upp mig till wifi:t och tog fram korsordet.
Servitören var i högsta möjliga mån klädd som en klassisk garçon med vitt förkläde, skjorta och även svart fluga. Jag kände mig lite som i en gammal fransk, svart-vit-film. Ibland är det värt det att betala lite för atmosfären.

Dessutom när jag gick ut och strosade i solen, så lurade doften från boulangeriet på hörnet in mig och helt plötsligt...
... gick jag runt med en tresse au sucre i hand. Åhå, så det kan gå!
Franskare än så kan det väl inte en förmiddag bli, heller.


2 kommentarer :

  1. Tresse au sucre?! ojoj, det ska jag testa nästa gång jag kikar förbi Piere här om hörnet, kanske att de har det i sitt sortiment!
    O herre jösses vilka priser! Det är svårt tycker jag när man vet att man kan då det för 1/10 av priset någon annanstans. Men, ibland, är det kanske värt det bara för stämningens skull. Hoppas den var riktigt riktigt god!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)